HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

Károlyfalvi József: Önsorsrontó belgák

2018. december 09. 13:25
Károlyfalvi József - Hunhír.info

vallon-flamand-500.jpgTalán előrebocsáthatom, hogy hozzám, mint jobboldali-nemzeti radikális, konzervatív, lutheránus beállítottságú, értékítéletű értelmiséghez közelebb áll a katolicizmus, mint a kálvinizmus jelenlegi liberális értelmezései. Ugyanakkor azért azt is hozzátenném, hogy az eredeti kálvinizmus a legszigorúbb morált, a legpuritánabb etikát várta el, tehát lényegében semmi köze sincs a kálvinizmus mai liberális irányzataihoz, ezek mellett a sok esetben az alaptalan gazdagodást ideológiailag, morálisan alátámasztó értelmezéséhez.

Menedek - Engdahl

Azt is szeretném előrebocsátani, hogy nem vagyok szakértője a két világháború közötti Belgium és Hollandia történetpolitikai és ideológiai kérdéseinek, attól függetlenül, hogy tisztelem és értékelem e két nemzet bizonyos periódusokban felmutatott történelmi értékeit. Meglátásom szerint útjaik liberális tévutakra terelték, eltérően például Itáliától és Spanyolországtól, Portugáliától, melyek részletesebb ismereteim alapján 1922, és 1939, 1926 után megtalálták a történelmileg helyes irányt, a nemzeti és szociális gondolat ötvözése, összekapcsolása vonatkozásában.

A két világháború között Belgiumban és Hollandiában, a közéletben, de a történelmi egyházakon belül is a liberalizmus uralkodott. Franciaországhoz hasonlóan ez is szerepet játszott Belgium és Hollandia 1940-ben bekövetkezett bukásában.

Ha csak Belgiumra koncentrálunk, ekkor a belga történelmi egyházak a leghatározottabban fordultak szembe a tényleges katolikus törekvésekkel. Leon Degrelle Christus rex - Krisztus király című lapjával a legélesebben szembefordultak a liberális katolikus körök Belgiumban. Ugyanez következett be a református egyház részéről a flamand Van Severen képviselte antiliberális kálvinista áramlatok esetében is. Így tehát senki sem csodálkozhat azon, hogy ezek a vallási-politikai áramlatok 1940-ben találkoztak a hazájuk, az összeomlást követően felmerült német igényekkel.

Talán kissé jobban ismerve Belgium történelmi folyamatait, a főként vallon politikai erők erőfeszítéseinek, áldozatainak volt köszönhető a független Belgium 1830-as megszületése. A liberális Németalföldi Királyság elleni, 1830 augusztusi, brüsszeli forradalmat főként a vallon nemzeti függetlenségi törekvések, a hazai ipar védelmének igénye indították el. E történelmi hősköltemény eredményeképp született meg a független Belgium. E szabadságharc hasonló - legfeljebb méreteiben kisebb volt - mint a mi 1848-49-es szabadságharcunk.A forradalom tragikus pillanatai Brüsszelben Wappers romantikus festményén


A ma leginkább megdöbbentő politikai törekvése, hogy ezt az országot, mely annyi kulturális, történelmi értéket felmutatott, a felszínre jutott, a hazát, és mondhatjuk Európát is eláruló liberális elit, Hollandiához hasonlóan az önfelszámolás szélére viheti.Megmarad-e a keresztény vallon-flamand civilizáció?


Lényegében nem is lehet másképp minősíteni azt a folyamatot, mikor oly sok hőstettel, áldozattal kivívott függetlenségük, felépített hazájukat a mai liberális politikai erők az Ázsiából és Afrikából beáramló, az európai keresztény-hellén-római kultúrával szemben ellenséges tömegek kezére akarják átjátszani, ezáltal kultúráját, civilizációját elsöpörni. E törekvések talán legostobább és legagresszívebb hirdetője Guy Verhofstadt. Ugyanis csak idő kérdése, hogy a statisztikai arányaikban folyamatosan növekedő fekete-afrikai és közel-keleti bevándorlók mikor érkeznek el arra a szintre, hogy ők szabjanak törvényt a befogadó társadalom számára.
Mikor a belga hatóságok leállítják a magyar kormány bevándorlás elleni propagandáját hirdető autót, saját hazájuk koporsójuk szögeit kopácsolják.Esetleg jön a képen jól látható multikulturalizmus?


Azonban az is szükséges lenne, hogy a magyar kormánypártok politikai reprezentánsai megjelenítsenek valamiféle minimális színvonalat a kérdés elemzése kapcsán. Mikor pár éve az egyik vidéki nagyvárosba jobboldali belga fiatal újságírók érkeztek, értékelve a migráció elleni magyar álláspontot, megkérdezték az egyik helyi képviselőt, Fidelitas vezetőt a migráció elleni álláspont okairól. A politikailag alultájékozott fiatalember válasza az volt, hogy a migránsok ne zavarják ő és barátai nyugodt bulizását…Esetleg meg lehetett volna említeni a két világháború közötti belga jobboldali katolikus, vagy protestáns irányzatokat. Talán szóba lehetett volna hozni közelmúltban elhunyt két nagyszerű egyéniséget, a királyi párt: Baudoint és Fabiolát, akik nemzeteik számára szinte a keresztény értelemben vett szülői szerepet töltötték be.A korukban oly népszerű királyi pár


Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy a FIDESZ-KDNP egyes képviselői még a hivatalos fórumokon, rákérdezésre sem tudnak értelmes választ adni a szabadkőművesség, a Kalergi-terv kivitelezésében betöltött szerepére.

Remélhetően 2019 májusa el fogja hozni Európában a munka, a nemzeti szolidaritás, kultúra, a keresztény vallás értékeit képviselő jobboldali radikalizmus reneszánszát, és győzelmét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat