HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

A fiatal, aki úgy érzi, harcolnia kell nemzetéért, egyben a liberalizmus és a multikulturalizmus ellen

2018. november 21. 15:16
Hunhír.info

betyarbecsulet250.jpgSzélsőjobboldali fiatalokról forgatott az Al Jazeera, amelynek fókuszában az állt: milyen motiváció kell ahhoz egy magyarországi fiatalnak, hogy neonáci mozgalmak felé forduljon. A szakértők úgy vélik: nem feltétlen az ideológia, inkább a társaság az, ami megragadhatja ezeket az embereket. A filmkészítő motivációja az volt, hogy a fiatalok motivációját és személyiségét sikerüljön feltérképezni – ezt már maga a filmkészítő írta egy cikkében.

Menedék - Atilla

„Hitler programja az egy tökéletes politikai mű” – vélekedik egy, a húszas évei végén járó magyar fiú abban a műsorban, amelyben a pánarab televíziós csatorna, az Al Jazeera igyekezett bemutatni azt, hogy miért is fordulnak a magyar fiatalok – a globális trenddel párhuzamosan – egyre többen az erőszakos szélsőjobboldali, és egyben neonáci mozgalmak felé.

Ádám, aki méltatta Hitler politikai programját a Betyársereg tagjai közé tartozik, és azt is elmondta, hogy szerinte Magyarországot egy az egyben kizsákmányolják a zsidók. A világválságot is ők kreálták, emiatt nem tartja őket jő embernek, sőt, egyáltalán nem is tartja őket embernek.

A filmkészítő motivációja az volt, hogy a fiatalok motivációját és személyiségét sikerüljön feltérképezni – ezt már maga a filmkészítő írta egy cikkében. Hogy Ádám zsidógyűlölete pontosan honnan jöhet, az nem teljesen derült ki, az viszont igen, hogy még mindig nagy indulatok forrongnak benne a kommunizmus bukásának következményei miatt. Ennél is nagyobb csapás volt, amikor a pénzügyi válság miatt a szülei arra kényszerültek, hogy eladják azt a házat, amelyben ő is felnőtt.

Szemben vele, a 18 éves Botond, aki most fejezi be középiskolai tanulmányait, még mindig egy olyan mozgalmat keres, amihez csatlakozhatna. Nem hiába, ugyanis komoly ambíciókkal bír egy leendő vezetői szerepre a magyar szélsőjobboldali politikai spektrumban. A fiatal úgy érzi, harcolnia kell nemzetéért, egyben a liberalizmus és a multikulturalizmus ellen.

Meglepő lehet, de Botond és ismerősei egyfajta „igazságtevő járőrként” róják fel-alá Budapest utcáit, amelynek célja nem más, minthogy „degeneráltak” után kutassanak. Ez alatt olyan alkoholistákat és drogfüggőket értenek, akik más emberekbe kötnek bele, és mint mondta, először megpróbálják jobb belátásra bírni őket, és ha az nem sikerül, a rendőrséget hívják. Mint kiderült: a magyar-cigány együttélés sem békés a fiatal fiú szerint, mert a bűnüldözési ráta is magasabb azokon a helyeken, ahol többen élnek.

Mindez persze csak két történet, de az Al Jazeera rajtuk keresztül próbálta bemutatni azt a radikalizálódást, amely nemcsak Magyarországot jellemzi, de amely globálisan is jól látható tendenciát rajzol ki. A csatorna egy magyar politológust, Hunyadi Bulcsút is kérdezte, aki úgy véli: ezek a fiatalok nem azért csatlakoznak a szélsőjobboldali, neonáci mozgalmakhoz, mert megszállottan hinnének abban az ideológiában, sokkal inkább azért, mert ezzel egy közösséghez csatlakoznak. Előbb-utóbb viszont az ideológiai hátteret is magukévá teszik.

atv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat