HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Balhézott a migránskaraván, több, mint 30 embert letartóztattak a mexikói hatóságok

2018. november 21. 06:57
Hunhír.info

menekulttabor-250.jpgAz Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai migránskaraván 34 férfi tagját tartóztatták le a mexikói hatóságok az amerikai határ melletti Tijuana városban – közölték az illetékes hatóságok kedden. A tájékoztatás szerint a migránsokat kábítószer birtoklása, alkoholos befolyás alatti nyilvános randalírozás, a közrend megzavarása és rendvédelmi személlyel szembeni ellenállás miatt tartóztatták le.

Menedék - Atilla

A mexikói hatóságok hozzátették, a migránsokat vissza fogják toloncolni származási országaikba. Becslések szerint mintegy 6 ezer migráns tartózkodik Tijuanában. A város polgármestere, Juan Manuel Gastélum már múlt héten kifejezésre juttatta, hogy a város lakóinak egy része elégedetlen a kialakult helyzettel. Ezt a mintegy 500 helyinek a migránskaraván elleni hétvégi tiltakozása is alátámasztani látszik.

A polgármester a 2016-ban érkezett haiti bevándorlókkal példálózott, akik számára, miután elutasították menedékkérelmüket az amerikai hatóságok, munkát és megélhetést találtak a nagyjából 1,6 milliós Tijuanában.

A haitiak érvényes okmányokkal és határozott céllal érkeztek, nem kértek sem enni, sem menedéket, idővel munkát találtak és beilleszkedtek a város gazdaságába – fogalmazott a polgármester. Bár az elsősorban Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból származó emberek alkotta migránskaraván csaknem 3 ezer tagja élt a mexikói hatóságok nyújtotta lehetőséggel és menedékkérelmet nyújtott be, nagy többségük ragaszkodik ahhoz, hogy megpróbáljon átjutni az Egyesült Államokba.

Az amerikai határellenőrzési hatóságok nagyjából napi 100 menedékkérelmet vesznek át, így a migránsok hónapokra a határ menti városban rekedhetnek. A helyiek attól tartanak, hogy a kérelem benyújtására várók egy idő után elvesztik türelmüket, és megrohamozzák az amerikai határt. Az amerikai belbiztonsági minisztérium tisztségviselői a Fox News hírtelevíziónak azt mondták, hogy a karaván tagjainak többsége nem nő és gyermek, hanem egyedülálló fiatal férfi, ráadásul több, mint 500 bűnöző van köztük.

A migránsok több, mint egy hónapja indultak el a hondurasi San Pedro Sulából, egy részük már megérkezett az Egyesült Államok és Mexikó közötti határövezetben található Tijuanába. Hondurasban az egyik legnagyobb a gyilkosságok aránya a világon, 100 ezer lakosra “átlagosan” 43,6 olyan halott jut, aki emberölés áldozata. Francesca Fontanini, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) mexikói irodájának szóvivője szerint humanitárius válság robbant ki Tijuanában.

Humanitárius válsággal állunk szemben. Ezek az emberek a szegénység, az erőszak és üldöztetés elől menekültek el. Nagyon is tudatában vannak a kockázatoknak és annak, hogy nehéz útra vállalkoznak mind a fizikai részét, mind az időjárással kapcsolatos – magas hőmérsékletek nappal és alacsony hőmérsékletek éjszaka – részét tekintve – mondta.

Ami megváltozott, az a humán mobilitás típusa. Ezek az emberek azzal, hogy karavánokba szerveződnek, azt akarják demonstrálni, hogy együtt akarnak utazni, annak érdekében, hogy biztonságosabb útban legyen részük
– tette hozzá.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat