HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

Túszejtésre és lövöldözésre készítették fel a fehérvári diákokat - az ördög nem alszik...

2018. november 18. 07:07
Hunhír.info

fegyver.jpgVégh József klinikai szakpszichológus, kriminálpszichológus és túsztárgyaló tartott előadást a napokban a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban. Személyes bűnügyi történeteibe avatta be a hallgatókat, és a saját tapasztalataiból szerzett tanácsokkal látta el őket. A feol.hu tudósítása szerint szó volt arról is, hogy miként kell viselkedni túszhelyzetben. A szakember szerint fontos, hogy kontrolláljuk mozdulatainkat, mert akár a hirtelen mozdulatok is kelthetik szökés gyanúját.

Menedék - Pálfi

Az áldozatnak muszáj az utasításokat teljesítenie. Ajánlott hangosan elismételni azt, amit megparancsoltak. Mint például: – Feküdj le a földre! – Igenis, rögtön lefekszem a földre.

– Szívességet hiába kérünk a túszejtőtől, mert tudja, ha enged, veszíthet a tekintélyéből. Célszerű magunknál hordani szeretteinkről képeket, mert az már mutat egy bizonyos élettörténetet rólunk, és akár megkedveléssel is járhat. Az egészséges emberekben – még azokban is, akik ölni készülnek – működik az ölésgátlás, és ha egy kis részét ismeri az áldozatnak, akkor még nehezebb lesz az emberölés – árulta el az előadó.

Van olyan eset is, amikor a túszejtő a saját életének szeretne véget vetni, de az öngyilkossághoz „bátortalan”. A felfogás az az, hogy senki nem halhat meg, még az elkövető sem.

Ha lövöldözés van egy folyosón, a falról visszapattanó golyók miatt nem célszerű szorosan a fal mellé állni, ahogy azt ilyenkor sokan gondolják. A legjobb megoldás az, ha a folyosó közepén leguggolva helyezkedik el az illető.

feol.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat