HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

Előrehozott választások lesznek jövőre Izraelben - Netanjahu tagad

2018. november 17. 17:52
Hunhír.info

netanjahu250.jpgAz országban a kormány megújítására lett volna szükség, miután a gázai tűzszünettel szembeni tiltakozása jeléül a védelmi tárca vezetője lemondott.A miniszterrel együtt pártja is kilépett a koalícióból, gyengítve ezzel a miniszterelnök, Benjamin Netanyahu konzervatív kormányát. Az eredetileg jövő novemberben esedékes választások időpontjáról vasárnap egyeztetnek a pártok.

Menedék - Atilla

Nem újítják meg a tárcák átrendezésével a jelenlegi kormányt, hanem előrehozott választásokat tartanak Izraelben, miután a védelmi tárca éléről lemondott Avigdor Liberman pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a koalícióból - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken, de Benjámin Netanjahu kormányfő miniszterelnöki hivatala később tagadta ezt az izraeli médiában megjelent értesülést.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök pénteken találkozott egyik koalíciós partnerével, Naftali Bennettel, hogy megvitassák a védelmi tárca esetleges átadását Bennetnek és pártjának, a Zsidó Otthonnak (Habájt Hajehudi), de megbeszélésük végén kiderült, hogy Mose Kahlon centrista Mindannyian (Kulanu) pártja mindenképpen az eredetileg jövő novemberben esedékes választások előrehozatalát akarja, és nem egyezik bele a tárcák átrendezésébe a kormány fennmaradásának néhány hónapos meghosszabbítása érdekében. Ezt az izraeli médiában megjelent értesülést röviddel megjelenése után Benjámin Netanjahu miniszterelnöki hivatala közleményben tagadta.

Mindent el kell követni a jobboldali kormány megmentése érdekében, s nem szabad megismételni az 1992-ben elkövetett történelmi hibát, amikor megbuktattak egy jobboldali kabinetet, és hatalomra juttatták a baloldalt, és az oslói egyezmény tragédiáját hozták Izraelre– közölte. A kormányfői közlemény szerint Netanyahu arról tájékoztatta Bennettet, hogy a miniszterelnök kezdetben átveszi a védelmi portfóliót a jelenleg az izraeli állam előtt álló végzetes kihívások miatt.

A jövő hét elején a miniszterelnök tárgyalásokat folytat a koalíciós vezetőkkel, és bízik a miniszterek felelősségtudatában, hogy nem követik el a történelmi hibát a jobboldali kormány megdöntésével. A Mindannyian a lehető leghamarabbi időpontot szeretné, és már márciusban megtartaná a voksolást, Benjámin Netanjahu viszont a 10-es csatorna híradása szerint minél későbbre tenné azt. A végleges időpontról vasárnaptól egyeztetnek a pártok vezetői. A ynet szerint a pártok képviselői a 2019. március 26-i időpontot tekintik a legvalószínűbbnek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat