HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

"Liberman lemondása a vereség beismerése Izrael részéről"

2018. november 17. 17:12
Hunhír.info

A Hamász vezetője üdvözölte Avigdor Liberman védelmi miniszter lemondását, mondván Izrael ezzel beismerte, hogy vereséget szenvedett a legutóbbi kétnapos harc során, mely a legsúlyosabb összecsapásnak tekinthető a 2014-es gázai-izraeli háború óta.

Menedék - Bayer

Liberman, aki egyszer azt ígérte, ha ő lesz a védelmi miniszter 48 órán belül megöleti Ismail Haniyeh Hamász vezetőt, szerda délután lemondását az Izrael és a gázai Hamász szervezet közötti összecsapások – véleménye szerint – helytelen kezelésével és a tűzszüneti megállapodással magyarázta.

“Politikai győzelmet arattunk Avigdor Liberman védelmi miniszter lemondásával. Liberman lemondásának bejelentése a vereség beismerése részéről és a bitorló ellenség részéről.” – mondta Haniyeh a libanoni Hezbollah szervezthez köthető al-Mayadeen TV-állomásnak.

Haniyeh szerint a Hamasz “kevesebb mint egy hét alatt katonai győzelmet aratott e gyűlöletes megszállóval szemben” – utalva a vasárnapi izraeli hadműveletre Gázában, ami félre siklott és tűzharchoz vezetett, melynek során az izraeli különleges erők tisztje és hét palesztin terrorista meghalt.

“Katonai diadal született a palesztin ellenállási frakciók hősies teljesítményének köszönhetően, akik a megszálló rezsim bűncselekményeire és agressziójára oly módon reagáltak, mely arányos az elkövetett bűnök mértékével,” – mondta.

“Az ellenállás jelenti az utat Jeruzsálem és Palesztina egész földje felé,” – tette hozzá Haniyeh, akinek terrorszervezete Izrael elpusztítása iránt kötelezte el magát.

A Palesztin Iszlám Dzsihád, az övezet második legnagyobb szervezete szintén győzelemként értékelte a védelmi miniszter váratlan lemondását.

“Az ellenállás nemcsak katonailag rettentette el az ellenséget, még politikai megfontolásaikat is összekuszálta,” – nyilatkozta az Iszlám Dzsihád szóvivője.

Gázában Liberman lemondásának hírére az emberek ünneplésbe kezdtek, cukorkát és más finomságokat osztogattak az utcán és az utakon.

Az Izraeli Védelmi Erők adatai szerint hétfőn és kedden több mint 460 rakétát és aknavető gránátot lőttek ki Gázából Dél-Izraelre 25 óra leforgása alatt.

A Vaskupola elfogott több mint száz lövedéket. A maradék többsége nyílt területen landolt, de még így is tucatjával csapódtak be lakóházakba és épületekbe is, melynek következtében egy személy meghalt, több tucatnyian megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg a rakétatámadásokra válaszul mintegy 160 Hamászhoz és Iszlám Dzsihádhoz tartozó célpontot bombázott le a Gázai övezetben, köztük 4 olyan létesítményt, amit a hadsereg kulcsfontosságú stratégiai eszközként írt le.

Újkelet.live nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat