HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

"Liberman lemondása a vereség beismerése Izrael részéről"

2018. november 17. 17:12
Hunhír.info

A Hamász vezetője üdvözölte Avigdor Liberman védelmi miniszter lemondását, mondván Izrael ezzel beismerte, hogy vereséget szenvedett a legutóbbi kétnapos harc során, mely a legsúlyosabb összecsapásnak tekinthető a 2014-es gázai-izraeli háború óta.

Liberman, aki egyszer azt ígérte, ha ő lesz a védelmi miniszter 48 órán belül megöleti Ismail Haniyeh Hamász vezetőt, szerda délután lemondását az Izrael és a gázai Hamász szervezet közötti összecsapások – véleménye szerint – helytelen kezelésével és a tűzszüneti megállapodással magyarázta.

“Politikai győzelmet arattunk Avigdor Liberman védelmi miniszter lemondásával. Liberman lemondásának bejelentése a vereség beismerése részéről és a bitorló ellenség részéről.” – mondta Haniyeh a libanoni Hezbollah szervezthez köthető al-Mayadeen TV-állomásnak.

Haniyeh szerint a Hamasz “kevesebb mint egy hét alatt katonai győzelmet aratott e gyűlöletes megszállóval szemben” – utalva a vasárnapi izraeli hadműveletre Gázában, ami félre siklott és tűzharchoz vezetett, melynek során az izraeli különleges erők tisztje és hét palesztin terrorista meghalt.

“Katonai diadal született a palesztin ellenállási frakciók hősies teljesítményének köszönhetően, akik a megszálló rezsim bűncselekményeire és agressziójára oly módon reagáltak, mely arányos az elkövetett bűnök mértékével,” – mondta.

“Az ellenállás jelenti az utat Jeruzsálem és Palesztina egész földje felé,” – tette hozzá Haniyeh, akinek terrorszervezete Izrael elpusztítása iránt kötelezte el magát.

A Palesztin Iszlám Dzsihád, az övezet második legnagyobb szervezete szintén győzelemként értékelte a védelmi miniszter váratlan lemondását.

“Az ellenállás nemcsak katonailag rettentette el az ellenséget, még politikai megfontolásaikat is összekuszálta,” – nyilatkozta az Iszlám Dzsihád szóvivője.

Gázában Liberman lemondásának hírére az emberek ünneplésbe kezdtek, cukorkát és más finomságokat osztogattak az utcán és az utakon.

Az Izraeli Védelmi Erők adatai szerint hétfőn és kedden több mint 460 rakétát és aknavető gránátot lőttek ki Gázából Dél-Izraelre 25 óra leforgása alatt.

A Vaskupola elfogott több mint száz lövedéket. A maradék többsége nyílt területen landolt, de még így is tucatjával csapódtak be lakóházakba és épületekbe is, melynek következtében egy személy meghalt, több tucatnyian megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg a rakétatámadásokra válaszul mintegy 160 Hamászhoz és Iszlám Dzsihádhoz tartozó célpontot bombázott le a Gázai övezetben, köztük 4 olyan létesítményt, amit a hadsereg kulcsfontosságú stratégiai eszközként írt le.

Újkelet.live nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat