HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

Az iszlámban a nő soha nem egyenlő a férfival

2018. november 17. 14:34
Hunhír.info

arab-nok250.jpgAz iszlám három alapművéből kiderül, miként kell viselkedni a nőkkel. Legutóbb egy erőszakos bűncselekmény tárgyalásakor védekezett azzal két afgán betolakodó kontinensfoglaló, hogy náluk a nők semmik, ezért nem értik, miért baj, hogy megerőszakoltak egy fiatal lányt. A világban akárhol alkalmazzák ezeket az elveket, a nők hátrányos helyzetben vannak.

Menedék - Pálfi

Afganisztánban a nők semmik – ezzel védekezett egy németországi bírósági tárgyaláson két afgán betolakodó, akik egy dél-bajorországi faluban megerőszakoltak egy 16 éves német lányt.

A tettesek nemcsak megbántást nem tanúsítottak, de nem is értették, miért baj az, amit csináltak. Ez önmagában is jelzi, hogy esetenként a migránsok integrációja nemcsak oktatás, nevelés kérdése, hanem időutazás is. A kérdés csak az, hogy mi megyünk vissza a középkorba, vagy ők hajlandók lesznek-e felzárkózni a mai nyugati demokráciák értékeihez? – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója elmondta, amennyiben az iszlám alapműveihez fordulunk, és azok alapján próbáljuk meghatározni mi is az iszlám, akkor mindig három forráshoz fogunk visszatérni. A kutató kifejtette: az egyik Allah szavai, ami a Koránban található, a másik két nagyobb gyűjtemény Mohamed próféta cselekedeteit és beszédeit gyűjti össze.

Ezek hetedik századi történetek lenyomatai, amik 1400 éven át mindig ott voltak a „háttérben” – fogalmazott Incze Nikolett.

A nő soha nem egyenlő értékű a férfival

A kutató hangsúlyozta, ezek az alapművek alapul szolgáltak ahhoz, hogy az iszlám nevében politikai rendszereket hozzanak létre és társadalomszervező erők alakuljanak. Hozzátette: ennek hatására jött létre a saría törvénykezés, amely kifejezetten jogi szinten megadja az irányelveket arra, hogy az iszlám társadalmon belül miként kell viselkedni a nőkkel és úgy általánosságban a társadalomban – fejtette ki.

Azt láthatjuk a felsorolt alapművekből, hogy a nő alapvetően soha nem lehet egyenlő a férfival – emelte ki a szakértő.

Jogilag csak feleannyira számít a nő

Incze Nikolett kifejtette: a Koránt statisztikailag elemezve elmondható, a versek öt százalékában a nő magasabb rendű, amikor anyaként említik, de az esetek többségben a nőket alapvetően hátrányosan különböztetik meg. A férj akár megverheti őket, az összes jogi esetben csak feleannyit érnek nőként, mint a férfiak. Egy nőnek, ha megerőszakolják, 2-4 férfi tanút kell hoznia ahhoz, hogy bizonyítani tudja saját igazát – mesélte a szakértő.

Hangsúlyozta: ezekre az alapelvekre épülő gyakorlat bárhol is valósuljon meg a világban, valóban hátrányosan különbözteti meg a nőket.

Hirado.hu, Kossuth Rádió

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat