HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

Közelharc az amerikai–mexikói határon

2018. november 17. 06:13
Hunhír.info

deli-allamok.jpgA gyerekeket, a nőket, sőt az is elképzelhető, hogy a várandós anyákat küldik majd előre, és így próbálnak meg áttörni az amerikai határon a latin-amerikai bevándorlók – ettől tart a mexikói belügyminiszter. Vannak, akik már napok óta a határkerítésnél vannak, de még várják a nagyobb csoportokat. Azt mondják: sem a katonák sem a fal nem állítja meg őket.

Menedék - Pálfi

Dulakodás és lökdösődés alakult ki a migránsok és a tijuanai lakosok között az amerikai–mexikói határ közelében. A migránskaraván tagjai inzultálták a mexikóiakat, akik feldühödve nekimentek a bevándorlók tömegének. A helyiek azt skandálták, hogy ez az ő otthonuk, és az illegálisan érkezők menjenek haza. Kövekkel dobálták meg a migránsokat, és élőláncot alkotva védték meg lakónegyedeiket. Az illegális bevándorlók ugyanis szinte mindent megszálltak a békés kisvárosban.

A tijuanai lakosok szeretnék megtudni a mexikói hatóságoktól, mit terveznek ezzel a rengeteg emberrel. Mint mondták, bár Amerika megvédi határait, de őket senki nem védi meg a hondurasiaktól. Szeretnék, ha visszatérne a nyugalom a városukba.

Több ezren érkezhetnek

Folyamatosan szállítják a migránsok százait az autóbuszok, lassacskán megtelik a határ menti mexikói város. Számítások szerint akár két napon belül egy 4-5 ezer fős tömeg érkezhet a határhoz.

A migránsok egyre többször inzultálják az amerikai hatóságokat is. Fiatalok százai másznak fel a két ország közötti kerítésre, egyesek pedig attól sem riadnak vissza, hogy végigsétáljanak a tetején. Nem tartja őket vissza semmi céljuktól, hogy bármi áron, de bejussanak az Egyesült Államokba.

Véres összecsapástól tartanak

A mexikói hatóságokat egyre inkább aggasztja a kialakult feszültség az amerikai–mexikói határon. Véres összecsapásoktól tartanak.

„Arról értesültünk, hogy bizonyos szervezetek azt tervezik, hogy nőket, terhes anyákat és gyerekeket állítanak a menet elejére, és úgy próbál majd a tömeg a határ felé menetelni. Hatalmas veszély fenyeget, mert ha az amerikaiak nem nyitják meg a határt, a tömeg eltaposhatja őket” – mondta Alfonso Navarrete mexikói belügyminiszter.

A migránskaraván szervezettségére már korábban is felfigyeltek. Az amerikai sajtó egy része Soros-expressznek nevezte el a menetet, miután kiderült: a karavánok útját segítő csoportok a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány anyagi támogatását is élvezik.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat