HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Színészkedni tanítja a betolakodókat egy „civil szervezet"

2018. november 14. 16:56
Hunhír.info

Az egyik bevándorlókat segítő civil szervezet vezetője egy rejtett kamerás felvételen arról beszél: a határőrök árverése érdekében arra buzdítják a bevándorlókat, hogy üldözött kereszténynek állítsák be magukat, és játsszák el, hogy súlyos traumán mentek keresztül. Hasonló eset korábban is történt már.

Menedék - Bayer

„Színészkedésre tanítjuk őket. Ez az egész csak színjátszás, színház” – így magyarázta a migránsokat segítő Advocates Abroad nevű civil szervezet vezetője, hogyan képzik ki a bevándorlókat a görög határnál. Az NGO aktivistái arra tanítják a bevándorlókat, hogyan kell kijátszani az Európai Menekültügyi Hivatal munkatársait.

A rejtett kamerás felvételt egy kanadai dokumentarista riporter és csapata készítette. A videó mellé Twitteren azt írták, hogy az Advocate Abroad tavaly több mint 15 ezer bevándorlót képzett ki így. A szervezet vezetője arról is beszélt nekik, hogy egészen pontosan milyen módszereik vannak.

Ariel Ricker azt is elárulta, hogy a bevándorlóknak konkrét történeteket tanítanak be, így a hatóságok minden kérdésére kész válaszaik vannak. A leggyakoribb például, hogy azt mondják a migránsoknak: hazudják magukat üldözött kereszténynek.

Megtanítják őket imádkozni, és ha menekültügyi munkatársak azt kérdezik tőlük, melyik a kedvenc ünnepük, akkor az NGO vezetője szerint nem elég, ha azt mondják, hogy a karácsony. A legjobb, ha úgy fogalmaznak, hogy december 25-e, Krisztus születésnapja.

Az Advocates Abroad saját közösségi oldalain korábban politikai támadásnak minősítette a felvételeket. Mostanra viszont Facebook, Twitter és a cégadatokat tartalmazó oldaluk is elérhetetlenné vált.

A migránsokat segítő NGO ugyanakkor nem az első olyan civil szervezet, amelyről kiderült, hogy a határőrök kijátszására buzdítja a migránsokat. Három évvel ezelőtt, a migrációs válság csúcspontján a Soros György által támogatott Nyílt Társadalom Alapítványról derült ki, hogy útikönyvekkel segíti a bevándorlók Európába jutását.

Év elején a szintén Soros György által támogatott, Nyílt Tudás németországi civil szervezet mobilalkalmazásként is használható szótárat készített a migránsoknak, amelyet a balkáni útvonal több pontján kinyomtatva is osztogattak.

A kiadványok szerint bizonyos kifejezések használata sokat segíthet a migránsoknak abban, hogy menekültstátuszt kapjanak. A jelenlegi uniós szabályozás szerint, ha például egy migráns depressziósnak vallja magát, vagy szexuális hovatartozása miatt veszélynek lehet kitéve saját országában, az elég lehet ahhoz, hogy beengedjék az unióba és ahhoz is, hogy ne lehessen kitoloncolni.

híradó.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat