HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Pattantyúsok és tüzérek

2018. november 14. 16:24
Hunhír.info

terminator.jpg...Nos, ebből a Hegedűs-forgatókönyvből készülne – hétmilliárd forintnyi állami pénz mellett! – a nagyszabásúnak megálmodott film. A rendező Szász János személyéről most csak annyit, jó múltkor azt nyilatkozta az Origónak, hogy „nem tud büszke lenni Magyarországra”. Hogy mit remél a Magyar Nemzeti Filmalap ettől a két embertől, azt én nem tudom... Úgy fest, hogy a hazát – és Európát – védő, törökverő Hunyadi Jánost most nekünk kell megvédenünk a hitványoktól. Ott leszünk a vártán!

Menedék - Atilla

Csak szólok: hatalmas botrány lesz abból, ha – ahogyan beszélik – Hegedűs Bálint forgatókönyve alapján készül majd a nagy garral beharangozott Hunyadi-film. Az az alkotás, amelyre, mint falat kenyérre, régóta vár a tartását kereső nemzet.

Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója a minap elolvasta a készülő nagyfilm 94 oldalas forgatókönyvét (immár a harmadikat), és egészen elképedt. Mint mondta, a film nem a törökverő Hunyadi Jánosról, nem a világraszóló nándorfehérvári győzelemről szól, se Kapisztrán János, se Dugovics Titusz nevével nem találkozott, nincs benne szó sem kereszténységről, sem pápáról, déli harangszóról. Hazaszeretetről meg aztán végképp… Nem rólunk, magyarokról szól az egész – mintha mi ott sem lettünk volna… Tele van viszont a történet janicsárokkal, degenerált romantikázással, gyermeteg kitalációkkal. („Lovári” pattantyúsokkal és „héber” tüzérekkel találkozunk a magasröptű forgatókönyvben, amint épp a még fel sem fedezett Amerika babgulyását eszik…) Hunyadi neve először a 60. oldalon bukkan fel, Nándorfehérvárt a 70.-en említi a nyolcvanmilliós tervezet megálmodója. (A korábbi verziók egyikében Hunyadi János románként szerepelt.)

Nos, ebből a Hegedűs-forgatókönyvből készülne – hétmilliárd forintnyi állami pénz mellett! – a nagyszabásúnak megálmodott film. A rendező Szász János személyéről most csak annyit, jó múltkor azt nyilatkozta az Origónak, hogy „nem tud büszke lenni Magyarországra”. Hogy mit remél a Magyar Nemzeti Filmalap ettől a két embertől, azt én nem tudom. Ahogyan azt sem, korábban miért söpörték le az asztalról a Bán Mór sikerkönyveire épülő Hunyadi-filmsorozat tervét…

Úgy fest, hogy a hazát – és Európát – védő, törökverő Hunyadi Jánost most nekünk kell megvédenünk a hitványoktól. Ott leszünk a vártán!

(Pilhál György, magyaridok.hu)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat