HunHír.info

2019. Fergeteg hava 18. nap, Piroska napja.

Megjött a zsidó parancs, meghajolt Macron...

2018. november 08. 17:04
Hunhír.info

macron-250.jpgA francia kormány csütörtökön megerősítette, hogy nem lesz megemlékezés Philippe Pétain marsallról az első világháborút lezáró tűzszünet 1918. november 11-i aláírásának közelgő 100. évfordulóján. A kérdés azok után merült fel, hogy a franciaországi zsidó szervezetek tanácsát (CRIF) és az ellenzéket megdöbbentette, hogy Emmanuel Macron államfő szerdán "legitimnek" nevezte a szombatra tervezett megemlékezést.

Menedék - Bayer

Az elnöki hivatal szerda este azt közölte, hogy a vezérkar és Párizs katonai kormányzója által minden évben megtartott megemlékezésen csak azokra az első világháborús marsallokra emlékeznek, akiket a párizsi Invalidusokban hantoltak el. Koszorút helyeznek el Foch és Lyautey marsallok sírjánál, majd a kormányzói kriptában Maunoury, Fayolle és Franchet dEsperey marsallok emlékhelyénél lesz főhajtás.

A megemlékezés eredetileg az első világháborús győzelemhez hozzájárult "valamennyi katonai vezetőt, a tizedesekről a tábornokig" érintette volna.

A francia vezérkar szerda délelőtt még azt közölte, hogy a katonai tiszteletadáson csak az Invalidusokban nyugvó öt marsall nevét említik meg, ami nem zárja ki, hogy megemlékezzenek Philippe Pétainről is.

"Semmilyen megemlékezés nem lesz Pétainről szombaton. Soha nem is volt szó róla" - írta csütörtökön közleményében Benjamin Griveaux kormányszóvivő, lezárandó a francia médiában egy napja tartó polémiát.

A két világháború közötti időszakban az első világháborús verduni győzelem miatt hősnek számító Philippe Pétain által vezetett kollaboráns kormány, amelyet székhelyéről, egy közép-franciaországi városról neveztek el, 1940. július 10. és 1944. augusztus 20. között volt hatalmon a megszállt Franciaországban. Ez idő alatt a Vichy-kormány segítségével 76 ezer franciaországi zsidót deportáltak a nácik munkatáborokba.

A marsallt 1945-ben hazaárulás vádjával halálra ítélték, de a büntetést idős korára hivatkozva Charles de Gaulle tábornok életfogytiglani börtönre változtatta. Pétaint az atlanti partokkal szemben lévő Yeu szigetének várába börtönözték be, ahol hat évvel később meghalt, ott is temették el.

Amióta Jacques Chirac volt államfő 1995-ben elismerte a francia állam felelősségét a zsidók deportálásában, egyetlen államfő sem emlékezett meg Pétainről.

Kapcsolódó hírek:

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat