HunHír.info

2019. Kikelet hava 27. nap, Hajnalka napja.

Mészárlás a Csillagban: Richter Ricsit az őrök húzták fel

2018. november 04. 21:13
Hunhír.info

Richter Richárd harmincnégy éve három mű­vezetőt megölt és további hármat megsebesített a szegedi Csillag börtön bútorgyárában. A 28 éves elítéltnek mindössze négy percre volt szüksége ah­hoz, hogy a vaslemezből készített késeit magához vegye, és miközben végigrohan a gyáron, minden útjába kerülőt megszúrjon.

Menedék - Bayer

Bár az aszódi nevelőintézetben, majd a fiatalkorúak börtönében „nevelkedett”, a bű­nöző családból származó Richter ámokfutására nincs mentség, de magyarázat talán igen. A hivatalos verzió szerint a gyilkosságok napján a szerelőüzem művezetője azon kapta a férfit, hogy kést készít magának, ezért be akarták kísérni az irodába. Az igen erős test­alkatú rab meglátta az asztalon fekvő gumibotot és azt hitte, meg akarják verni. Ekkor elöntötte az agyát a vér, visszarohant a szerelőüzembe és magához vette a késeit. A többi történelem. Tény, hogy a férfi fegyelmezetlen rab volt, állítólag egyfajta üldözési mánia is egyre jobban elhatalmasodott rajta. A Borsnak most megszólaló, egykor a Csillagban szolgáló dolgozó azonban azt mondja, az előzmények nem voltak enynyire egyértelműek.

– Richter korábban cirkuszi késdobáló volt, ezért nagyon jól bánt a késsel – emlékezett vissza a Vasárnapi Borsnak a neve elhallgatását kérő férfi.

– Rabtársai között kemény fickónak számított, de a smasszerek rászálltak. Bohócnak tartották, gúnyt űztek belőle és sokszor azon mulattak, hogyan dobálja a kést a fába. Richter a Csillagba is azért került, mert 1979-ben hasba szúrt valakit, vagyis a kések végigkísérték az életét. Aznap, amikor mindössze négy perc alatt végzett a három börtön­őrrel, kisebb fegyelmi vétséget követett el, de ha a fegyőrök szakszerűen járnak el, megelőzhető lett volna a magyar kriminalisztika történetének legvéresebb börtönleszámolása.

– Fegyelmi lapot kapott, ám ezután nem a fogdára vitték, hanem őrizetlenül hagyták. Már akkor meg kellett volna bilincselni, nem hagyni, hogy bemenjen a bútorok közé a késért. Bár a korabeli hírek szerint Richter készült a mészárlásra, a volt börtönőr szerint ez nem igaz.

Az egykor saját termékeket is előállító, azóta már megszűnt Alföldi Bútorgyárban szinte napra pontosan húsz évvel korábban történt már egy hasonló tragédia. Két fiatal elítélt, Pósa István és Less István szökni akart. Előbbi egy reszelővel agyonvert egy művezetőt, utóbbi pedig éppen meg akart támadni egy másikat.
Mindkettejüket halálra ítélték, és Richterhez hasonlóan a börtön udvarán akasztották fel őket.

– Nem kellett neki készülnie, mert hihetetlenül profin bánt a késsel. Nyolc-tíz méterről képes volt célba találni. A villámgyors mészárlás nem csak Richter ügyességén múlt. A gyárban nagy zaj volt, így sokan nem is tudták, mi történik. Ráadásul fegyveres őr sem tartózkodott a helyszínen és a jelzőrendszer is hiányzott. Úgy tűnt, a többszörös gyilkost nem tudják elítélni, mert az eljárás ideje alatt lenyelt két szöget, egyet pedig a hasába szúrt. Végül Svájcból kellett gyógyszert hozatni, hogy megmentsék az életét, majd a halálos ítélet után kivégezzék – mondta korábban a Délmagyarnak Pujler Fülöp, aki biztonsági tisztként szolgált a Csillagban az ámokfutás idején.

bors

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat