HunHír.info

2019. Fergeteg hava 18. nap, Piroska napja.

Cyberbullying: egyre súlyosabb az internetes zaklatás

2018. október 22. 17:26
Hunhír.info

facebook250.jpgA büntető törvénykönyv szigorításával vennék elejét az internetes zaklatásoknak. A javaslatot Lázár János dobta be múlt héten, arra hivatkozott, hogy családján is tapasztalja, hogy egyre súlyosabb a jelenség. A zaklatás már most is büntetendő, de nincs külön passzus az interneten elkövetett esetekre. „Nem vagy egyedül. Aki másokat gyűlöl önmagát gyűlöli. Mondd el nekünk mi bánt” – Legutóbb az UNICEF indított kampányt az internetes zaklatás ellen.

Menedék - Atilla

A zaklatások ellen most a korábbi kancelláriaminiszter, jelenlegi országgyűlési képviselő lépne fel, Lázár János a BTK szigorítását kezdeményezi.

„Az ötödik és nyolcadik osztályos közötti gyerekek nyolcvan százaléka úgy gondolja, hogy az életében az internetes zaklatás, az internetes megfélemlítés, bántalmazás, kiközösítés, lelki nyomásgyakorlás sokkal nagyobb kihívás és probléma, mint a fizikai bántalmazás és kiközösítés.” – nyilatkozta Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A zaklatás már 2007 óta számít bűncselekménynek és akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is járhat érte, azonban külön az interneten történt esetekre vonatkozó szabályozás még nincsen.

„Amennyiben a gyermekek védelme érdekében egy speciális tényállás mutatkozik kifejezetten az internetes zaklatásokkal kapcsolatban, ezt csak törvényalkotással lehet elérni, de a mai nap is bűncselekmény a zaklatás, tehát ha valakit interneten vagy e-mailben vagy bármilyen más módon zaklatnak.” – mondja Borbély Zoltán ügyvéd.

Egy friss felmérés alapján a gyerekek azt érzik a legnagyobb büntetésnek, ha a szüleik elvágják őket a közösségi médiától. Sok fiatal éppen ezért nem mondja el, ha zaklatás áldozatává vált.

„Alapvetően egy gyerek, aki befolyásolható, becsapható, vagy akár egy serdülő, aki életkori sajátosságaiból fakadóan labilis, ezek az emberek megvezethetőek. Ezek az emberek sokszor nem tudnak különbséget tenni realitás és irrealitás között. Az agresszor az internet világában, a virtuális világban megpróbálja megtörni ezeknek az embereknek a személyiségét.” – mondja Makai Gábor pszichológus. A pszichológus szerint a zaklatások azért is különösen veszélyesek, mert ezek az esetek rombolják a fiatalok önértékelését.

HÍRTV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat