HunHír.info

2019. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

Cyberbullying: egyre súlyosabb az internetes zaklatás

2018. október 22. 17:26
Hunhír.info

facebook250.jpgA büntető törvénykönyv szigorításával vennék elejét az internetes zaklatásoknak. A javaslatot Lázár János dobta be múlt héten, arra hivatkozott, hogy családján is tapasztalja, hogy egyre súlyosabb a jelenség. A zaklatás már most is büntetendő, de nincs külön passzus az interneten elkövetett esetekre. „Nem vagy egyedül. Aki másokat gyűlöl önmagát gyűlöli. Mondd el nekünk mi bánt” – Legutóbb az UNICEF indított kampányt az internetes zaklatás ellen.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A zaklatások ellen most a korábbi kancelláriaminiszter, jelenlegi országgyűlési képviselő lépne fel, Lázár János a BTK szigorítását kezdeményezi.

„Az ötödik és nyolcadik osztályos közötti gyerekek nyolcvan százaléka úgy gondolja, hogy az életében az internetes zaklatás, az internetes megfélemlítés, bántalmazás, kiközösítés, lelki nyomásgyakorlás sokkal nagyobb kihívás és probléma, mint a fizikai bántalmazás és kiközösítés.” – nyilatkozta Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A zaklatás már 2007 óta számít bűncselekménynek és akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is járhat érte, azonban külön az interneten történt esetekre vonatkozó szabályozás még nincsen.

„Amennyiben a gyermekek védelme érdekében egy speciális tényállás mutatkozik kifejezetten az internetes zaklatásokkal kapcsolatban, ezt csak törvényalkotással lehet elérni, de a mai nap is bűncselekmény a zaklatás, tehát ha valakit interneten vagy e-mailben vagy bármilyen más módon zaklatnak.” – mondja Borbély Zoltán ügyvéd.

Egy friss felmérés alapján a gyerekek azt érzik a legnagyobb büntetésnek, ha a szüleik elvágják őket a közösségi médiától. Sok fiatal éppen ezért nem mondja el, ha zaklatás áldozatává vált.

„Alapvetően egy gyerek, aki befolyásolható, becsapható, vagy akár egy serdülő, aki életkori sajátosságaiból fakadóan labilis, ezek az emberek megvezethetőek. Ezek az emberek sokszor nem tudnak különbséget tenni realitás és irrealitás között. Az agresszor az internet világában, a virtuális világban megpróbálja megtörni ezeknek az embereknek a személyiségét.” – mondja Makai Gábor pszichológus. A pszichológus szerint a zaklatások azért is különösen veszélyesek, mert ezek az esetek rombolják a fiatalok önértékelését.

HÍRTV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat