HunHír.info

2018. Enyészet hava 16. nap, Tuga napja.

Így állt bosszút a híveken a referendum bukása miatt az ortodox püspök

2018. október 21. 19:33
Hunhír.info

Nem engedte a templomszentelésre összegyűlt híveket az oltár közelébe Vincenţiu Grifoni, Slobozia és Călărași ortodox püspöke, hogy az alkotmánymódosító referendum megbukása miatt gyászol az egyház.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Arra hivatkozva nem engedte a templomszentelésre összegyűlt híveket az oltár közelébe Vincenţiu Grifoni, Slobozia és Călărași ortodox püspöke, hogy az alkotmánymódosító referendum megbukása miatt gyászol az egyház.

Döntése óriási felháborodást váltott ki a Ialomița megyei Păltiniş faluban összegyűlt több száz fős közösségben, ugyanis az ortodox kánonok szerint a nők kizárolólag csak a felszentelés napján léphetik át a fallal elválasztott Oltár küszöbét.

„Gyógyuljon be előbb a seb, amit a referendum megbukása jelent. Ez a seb nagyon fájdalmas az egyház számára, gyászolunk és szenvedünk miatta, ezért ma nem járulunk az oltárhoz, csak előle dicsérjük az Urat” – mondta az istentisztelet végén Grifoni püspök. Bejelentése nem nyerte el a hívek tetszését, ugyanis számukra nagy ünnepnek számított a 10 éven keresztül - saját pénzükből - felújított templom felszentelése.

Különösen fájó a püspöki tiltás a nők számára, ugyanis az ortodox egyházi szabályok szerint ők csak a felszentelés napján imádkozhatnak az Oltárnál. „Azt hittem, hogy meghalt egy pap és emiatt gyászolunk, nem amiatt, hogy az emberek nem mentek szavazni a referendumkor. Szégyeljék magukat! – háborgoyy egy kisgyerekes anyuka. „A hit egy dolog, a referendum egy másik dolog. Miért bűntetnek minket azért, hogy az emberek nem nmentek el szavazni” – tette fel a kérdést egy másik helybéli. - írja a maszol.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat