HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Hozzuk haza honvédeinket...

2018. október 21. 15:28
Hunhír.info

honvedelem.jpgHazahozná a külföldön szolgáló katonáinkat a Mi Hazánk Mozgalom, idegen érdekek helyett a magyar szempontokat helyezné előtérbe a hadseregfejlesztés során is, az afganisztáni és hasonló megszállásokra költött milliárdokból inkább vonzóbb itthoni javadalmazást és modernebb felszerelést, komolyabb hazai hadgyakorlatokat biztosítva honvédjeinknek. A külföldi szolgálatokat előtérbe helyező, moduláris rendszerű haderőfejlesztés helyett a haza védelmét önállóan ellátni képes Honvédség összfegyvernemi tervezését szorgalmazza a Mi Hazánk honvédelmi szakpolitikája.

Menedék - Bayer

Németh Szilárd államtitkár elárulta, hogy több mint ezer honvéd van kivezényelve a szépen hangzó misszióknak nevezett külföldi szerepvállalásokra, pedig pl. az afganisztáni megszállás helyett inkább a magyar határon kell az afgánokkal szemben felsorakozni.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerint "nagyobb, harci technika mozgatására is alkalmas szállítógépek beszerzését" tervezik, miközben még tervben sincs magának a „nagyobb, harci technikának” a beszerzése a Honvédség részére, s amíg a GDP 2%-át sem éri el a honvédségi költségvetés, addig továbbra is csak fokozódik a technikai lemaradás, idén és jövőre is.

A Mi Hazánk a honvédelmi minisztert buzdítja arra, s partnere kíván lenni abban, hogy a szükséges költségvetési támogatásokat a kormányban kiharcolja, hiszen nemhogy hadiiparunk nincs, de az ígért határidőre, a választásokig mégsem kapták meg a honvédek az ún. 2015 mintájú egyenruhájukat sem, még ezt sem volt képes biztosítani a Honvédség, nemhogy komolyabb egyéni felszereléseket, pláne nehézfegyverzetet. A nemzetközi szállítókapacitás ugyanúgy nem magyar érdek, mint a Gripenek légi utántöltési képességének biztosítása, miközben egy tankolással az egész Kárpát-medencét bejárják a vadászgépek.

A „rendszerváltás” óta talán a legnagyobb bűn a honvédelem területén a Gyurcsány-kormány idején, 2007-2008-ban történt, amikor részben ócskavasként értékesítették a Honvédségnél „feleslegessé” minősített 522 BMP harcjárművet. Mindössze egy kisautó árát kérték egy-egy működőképes páncélozott harcjárművért, mely modernizálással még sokáig rendszerben maradhatott volna. Ennek a korrupciós hazaárulásnak az elszámoltatására a Fidesz-kormány sem volt hajlandó.

A Honvédség jelenlegi állapotában Magyarország védelme nem biztosított, ezért szorgalmazza a Mi Hazánk többek közt legalább egy egy-két hónapos sorkatonai alapkiképzés bevezetését.

A NATO-tagságunk függetlenségünk feladásával járt, leginkább amerikai érdekeket szolgál. Más NATO-tagállammal szemben nem nyújt nekünk védelmet a szövetség. Szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de eddigi kormányaink túlbuzgósága miatt több külföldi megszállásban vettünk részt, hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot tartották szem előtt a haza védelme helyett, míg például a szükséges magyarországi hadgyakorlatokra nem jutott elég pénz, ezért szorgalmaz gyökeres változtatást a Mi Hazánk Mozgalom a honvédelmi szakpolitikában is.

Novák Előd,
a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke,
a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat