HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Ez aztán a diszkrimináció a javából - A szegény magyar gyereknek miért nincs ilyen lehetősége?

2018. október 17. 14:40
Hunhír.info

A külföldi továbbtanulásban segíti a roma fiatalokat a Roma Tehetség Program, amire meghosszabbított határidővel, még október 23-án éjfélig lehet jelentkezni. A készségfejlesztő kurzusokat és személyre szabott mentorációt kínáló program teljesen ingyenes.

Menedek - Engdahl

A képzés célja, hogy a jelentkező középiskolások és egyetemi alap- vagy mesterképzésben, illetve doktori iskolában tanuló roma fialatok pályaorientációját, felsőfokú tanulmányaik kiteljesítését segítse.

A Mathias Corvinus Collegium sajtóközleménye szerint a meghívott előadók sorát mások mellett David Venter, Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnök kommunikációs főtanácsadója, Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem korábbi rektora, valamint Tanács János, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezető docense gazdagítják.

A még érettségi előtt álló diákoknak a pályaválasztásban, illetve a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen nyelvtudás megszerzésében segít a program. A felvételt nyerteknek legfeljebb három éven át biztosított kiegészítő képzés keretében az íráskészség, érveléstechnikai, valamint a prezentációs készségek fejlesztését kínálják a középiskolásoknak. A Roma Tehetség Program a nyelvvizsga megszerzéséig ingyenes nyelvórákat is biztosít, a személyes mentoráció mellett pedig a program közösségszervező erejét is fontosnak tarják a roma fiatalok jövőbeli sikereinek a megalapozásához.

A már egyetemen tanuló roma diákok közül kifejezetten a külföldi továbbtanulással kacérkodók jelentkezését várják. Ezért is összpontosítanak az idegen nyelvi készségek fejlesztésére. A sikeres pályázatírás mellett felkészítik a diákokat, hogy jól szerepeljenek a szóbeli interjúkon. Személyes tapasztalatok megosztásával igyekeznek a fiatalokat felkészíteni a külföldre költözés és a visszatérés esetleges nehézségeire. Az idősebb diákok esetében is nagy hangsúlyt fektetnek a megtartó kortárs közösség összekovácsolására.

A képzések teljes anyagi költségét, vidéki diákok esetén a fővárosba utazással, szállással együtt, a szervezők állják.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat