HunHír.info

2019. Kikelet hava 27. nap, Hajnalka napja.

Ez aztán a diszkrimináció a javából - A szegény magyar gyereknek miért nincs ilyen lehetősége?

2018. október 17. 14:40
Hunhír.info

A külföldi továbbtanulásban segíti a roma fiatalokat a Roma Tehetség Program, amire meghosszabbított határidővel, még október 23-án éjfélig lehet jelentkezni. A készségfejlesztő kurzusokat és személyre szabott mentorációt kínáló program teljesen ingyenes.

Menedék - Pálfi

A képzés célja, hogy a jelentkező középiskolások és egyetemi alap- vagy mesterképzésben, illetve doktori iskolában tanuló roma fialatok pályaorientációját, felsőfokú tanulmányaik kiteljesítését segítse.

A Mathias Corvinus Collegium sajtóközleménye szerint a meghívott előadók sorát mások mellett David Venter, Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnök kommunikációs főtanácsadója, Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem korábbi rektora, valamint Tanács János, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezető docense gazdagítják.

A még érettségi előtt álló diákoknak a pályaválasztásban, illetve a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen nyelvtudás megszerzésében segít a program. A felvételt nyerteknek legfeljebb három éven át biztosított kiegészítő képzés keretében az íráskészség, érveléstechnikai, valamint a prezentációs készségek fejlesztését kínálják a középiskolásoknak. A Roma Tehetség Program a nyelvvizsga megszerzéséig ingyenes nyelvórákat is biztosít, a személyes mentoráció mellett pedig a program közösségszervező erejét is fontosnak tarják a roma fiatalok jövőbeli sikereinek a megalapozásához.

A már egyetemen tanuló roma diákok közül kifejezetten a külföldi továbbtanulással kacérkodók jelentkezését várják. Ezért is összpontosítanak az idegen nyelvi készségek fejlesztésére. A sikeres pályázatírás mellett felkészítik a diákokat, hogy jól szerepeljenek a szóbeli interjúkon. Személyes tapasztalatok megosztásával igyekeznek a fiatalokat felkészíteni a külföldre költözés és a visszatérés esetleges nehézségeire. Az idősebb diákok esetében is nagy hangsúlyt fektetnek a megtartó kortárs közösség összekovácsolására.

A képzések teljes anyagi költségét, vidéki diákok esetén a fővárosba utazással, szállással együtt, a szervezők állják.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat