HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Október 16-a legyen a Magyar-Székely Összetartozás Napja!

2018. október 16. 15:42
Hunhír.info

szekely-zaszlo-parl250.jpgSzávay István keddi napirend előtti felszólalásában felvetette, hogy október 16-át, az agyagfalvi nemzetgyűlés kezdőnapját nyilvánítsák a Magyar-Székely Összetartozás Napjává. A jobbikos képviselő külön kihangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha pártpolitikai csatározások miatt utasítanák el a javaslatot, ezért szívesen fogad minden párt részéről beterjesztőt, és nyitott az indítvány szövegének módosítására is.

Menedék - Pálfi

Százhetven éve, ezen a napon kezdődött el az agyagfalvi nemzetgyűlés. Őseink, miközben minden oldalról körbe voltak véve a márciusi forradalom eredményeit eltiporni szándékozókkal, kiálltak a független Magyarország eszméjéért. Ha akkor nem így dönt az a 60 000 ember, aki vállalta a veszélyeket és a kor egyik nagyhatalmával való szembefordulást, akkor az osztrák védelem alatt álló románság tovább folytathatta volna a magyar falvak felégetését és az erdélyi magyarság módszeres kiirtását. Ez a döntés új kilátásokat biztosított a nemzetünk jövőjére nézve és végérvényesen összekapcsolta a székelység és magyarság sorsát. Erre az összetartozásra kívánta felhívni a figyelmet Szávay István mai határozati javaslata.

Miután a jobbikos képviselő felszólalásában megemlékezett a székely nemzetgyűlésről, szorgalmazta, hogy október 16-a legyen a Magyar-Székely Összetartozás Napja. Erre válaszul Potápi Árpád János államtitkár kijelentette, hogy bár nem ismeri a határozati javaslat szövegét, az elmondottakkal egyetért.

„A gondolatot a magam részéről, mint székely, én is el tudom fogadni” -fogalmazott az államtitkár.

Az már csak a sors iróniája, hogy pont ezen a napon tárgyalja az Országgyűlés a székelység önálló népcsoportként, magyarországi kisebbségként való elfogadását. Mi mindig magyarok voltunk és azok is maradunk!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat