HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

75 % nyíltan ateistának vallotta magát

2018. október 05. 00:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

kereszt-alkony.jpgHosszasan idézhetnők statisztikákat, hány tudós volt a múltban mélyen istenhívő, és hány nem. Az utóbbiak száma elenyészőnek bizonyult az előbbiekhez képest.

Magyar Menedék - Raffay

Viszont ahol felütötte fejét a létező szociális bajokat meglovagoló, azokra azonban teljesen hamisan reagáló ateista propaganda, ott sajnos más volt a helyzet mindig is, főleg a nyugat-európai világban, éspedig a munkások, iparosok, kereskedők és parasztok köreiben.

Vegyük például Németországot! Ez az ország a tizenkilencedik század utolsó harmadában gazdaságilag Európa vezető hatalmává lett, ámde az első világháború idején bekövetkezett megroppantása előtt is már ijesztő volt ateistáinak arányszáma: 1912-ben bányászainak 40, fémmunkások 60, textilipari alkalmazottainak 75 %-a nyíltan ateistának vallotta magát, s eközben mindössze 7-17 % tartotta önmagát hívőnek, vallásosnak! (Kriege-Au Emil: Mentsük meg a proletár-gyermekeket! Katholikus Nevelés. A Magyarországi Római Katholikus Hittanárok és Hitoktatók Egyesületének szakközlönye. 1918. március 20. 66. old.)

Próbáljon meg valaki ugyanilyen pontosságú statisztikával előállni a mai ottani viszonyokról! Bizonyára beszédes lenne e statisztika. Pedig 1912-ben ugyan kinek jutott volna eszébe mecsetet építeni Berlinben? Álltak, álltak a templomok, de...

Kár persze, mondhatnók, egyik országnak a másikra mutogatnia ateizmusügyben. (A fentebbi arányszámok, olvassuk az idézett lapszámban, „Magyarországon sem lehetnek sokkal jobbak, ha nem rosszabbak”.) Egy azonban mindig biztos: ahol felüti a fejét az ateizmus, ott léket kap a társadalom. Sőt bármi, ami emberi. Csak emlékeztetőül: amikor 1912-ben útjára indult a Titanic, jelmondata ez volt: „Ezt a hajót az Úristen sem tudná elsüllyeszteni!” El is indult hódító útjára. Az Úristen azonban másként döntött. (Tudjuk, hogyan.) Csak hát kérdés, vajon tanulunk-e döntéséből legalább azóta?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Erdély társasjáték
Erdély társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat