HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Tompó-egyperces: Minden lehetséges

2018. október 01. 11:17
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Egy fiatalember trienti szentmisére érkezett, s alig foglalta el helyét, amikor odalépett hozzá Savonarola: – Örülök, hogy itt vagy, feltéve, hogy nem vakolsz valahol. Ma már senkiről nem tudja az ember bizonyosan, honnan jön s hová tart. A fizimiska nem minden. Bizony az a gyanús, aki nem gyanús! Ott tartunk, hogy minden lehetséges.

Menedek - Engdahl

Meglepte a fiatalembert e nem hétköznapi bemutatkozás. Azt hitte, hogy Virág elvtárs már a régmúlté. De hát nem. „Minden lehetséges” – visszhangzott a fülébe a most újra hallott mondat.

A szentmise elején és végén valami hetilapot is osztogatott aztán Savonarola, amiben mindig kiátkozott valakit. – Ez modernista, az cionista, a harmadik meg katolikus ugyan, de nem tomista, hanem skotista vagy molinista, vagy egyenesen zsinatos. A szertartás befejeztével már a kápolnán kívül is hallani lehetett fennhangon mondott monológját:

– Gyerekek, nézzétek ezt a lapot! Ebben nemcsak az áll, hogy nyugdíjas és autóvezető vagyok, hanem hogy tomista is. Nem tudom, magamon kívül létezik-e még ilyesvalaki ma Magyarországon, de nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy...

– Nohát, te meg hogy kerülsz ide? – szakította félbe hirtelenül mondandóját, amikor megpillantott egy betoppanó, általa amúgy már régóta ismert újságírót. – Gondolom, téged se Szent Tamás vonzalma hozott ide, hanem valami más. De ne szólj semmit, így is mindent leolvasok rólad.

A fiatalember vigasztalódott. Eszébe jutott, volt, akit meg azzal üdvözölt Savonarola, hogy nagy utat tett meg a zsinagógától a templomig. De szeme idegességet árult el ezúttal is. – Miért nem hisznek nekem, amikor pedig tudom, hogy mindenki gyanús. Ma is pont az a gyanús, aki nem gyanús, minthogy – minden lehetséges. – fortyogott magában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat