HunHír.info

2019. Kikelet hava 26. nap, Termékenyülés ünnepe napja.

Tompó-egyperces: Minden lehetséges

2018. október 01. 11:17
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Egy fiatalember trienti szentmisére érkezett, s alig foglalta el helyét, amikor odalépett hozzá Savonarola: – Örülök, hogy itt vagy, feltéve, hogy nem vakolsz valahol. Ma már senkiről nem tudja az ember bizonyosan, honnan jön s hová tart. A fizimiska nem minden. Bizony az a gyanús, aki nem gyanús! Ott tartunk, hogy minden lehetséges.

Menedék - Pálfi

Meglepte a fiatalembert e nem hétköznapi bemutatkozás. Azt hitte, hogy Virág elvtárs már a régmúlté. De hát nem. „Minden lehetséges” – visszhangzott a fülébe a most újra hallott mondat.

A szentmise elején és végén valami hetilapot is osztogatott aztán Savonarola, amiben mindig kiátkozott valakit. – Ez modernista, az cionista, a harmadik meg katolikus ugyan, de nem tomista, hanem skotista vagy molinista, vagy egyenesen zsinatos. A szertartás befejeztével már a kápolnán kívül is hallani lehetett fennhangon mondott monológját:

– Gyerekek, nézzétek ezt a lapot! Ebben nemcsak az áll, hogy nyugdíjas és autóvezető vagyok, hanem hogy tomista is. Nem tudom, magamon kívül létezik-e még ilyesvalaki ma Magyarországon, de nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy...

– Nohát, te meg hogy kerülsz ide? – szakította félbe hirtelenül mondandóját, amikor megpillantott egy betoppanó, általa amúgy már régóta ismert újságírót. – Gondolom, téged se Szent Tamás vonzalma hozott ide, hanem valami más. De ne szólj semmit, így is mindent leolvasok rólad.

A fiatalember vigasztalódott. Eszébe jutott, volt, akit meg azzal üdvözölt Savonarola, hogy nagy utat tett meg a zsinagógától a templomig. De szeme idegességet árult el ezúttal is. – Miért nem hisznek nekem, amikor pedig tudom, hogy mindenki gyanús. Ma is pont az a gyanús, aki nem gyanús, minthogy – minden lehetséges. – fortyogott magában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat