HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Egy ukrán határőr készítette a konzulátusi felvételt, aki maga is letette az esküt

2018. szeptember 26. 12:15
Hunhír.info

ukran-katonak-250.jpgAz Állami Határőrszolgálat aktív állományú alkalmazottja készítette a botrányt okozó felvételt a beregszászi magyar konzulátuson, aki maga is letette a magyar állampolgársági esküt – jelentette ki Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója a 112 UA hírtelevízió kedd esti műsorában. A műsorvezető kérdésére válaszolva a kormányzó nem zárta ki, hogy a határőr beépített ügynökként cselekedett.

Menedék - Pálfi

Egyben felhívta a figyelmet, hogy a bécsi egyezmény értelmében, amelyet Ukrajna is ratifikált, a beregszászi magyar konzulátus Magyarország felségterületének minősül.

Hennagyij Moszkal a felvétel miatt kirobbant ukrajnai botrány kapcsán felidézte, már a Szovjetunióban is azt tanították, hogy a burzsoá média azért kelt szenzációt, hogy elvonja a lakosság figyelmét a szociális problémákról. Ez ma is abszolút így néz ki – tette hozzá.

Emlékeztetett, az ukrán kormányzat 2011 óta tud a magyar állampolgárság megadásának, illetve a visszahonosításnak a gyakorlatáról a kárpátaljai magyarok körében, de máig nem tett semmit. A műsor során többször is megismételte: nem érti, kinek állhat érdekében a botránykeltés éppen most. Úgy vélte, Ukrajnában ma de facto létezik a kettős állampolgárság, de jure viszont nem, mert a Legfelső Tanács kivonta magát ennek a kérdésnek a rendezéséből.

A képviselők inkább a tévéstúdiókat járják ahelyett, hogy a törvényalkotással foglalkoznának, jegyezte meg. Rámutatott, szerinte a honatyák mintegy fele maga is kettős állampolgár, s nem csak magyar állampolgársággal rendelkezők vannak közöttük. Emlékeztetett arra is, hogy az európai országok többsége elismeri a kettős állampolgárságot. Feltette a kérdést: ha Ukrajna Európába tart, mi értelme konfliktust szítani a nyugati határon?

Emlékezetes, hogy szeptember 19-én nyilvánosságra hoztak a világhálón egy a beregszászi magyar konzulátuson rejtett kamerával készült felvételt, amelyen látható, amint azonosíthatatlan személyek egy csoportja magyar állampolgársági esküt tesz.

112.ua/Kárpátalja

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat