HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Máltán kászálódnak le a migránstaxiról a szutykos illegális betolakodók

2018. szeptember 25. 20:38
Hunhír.info

Az Aquarius "mentőhajó" fedélzetén tartózkodó élősködők Máltán szállnak partra, és onnan azonnal négy országba szállítják őket – közölte kedden a máltai kormány.

Menedék - Bayer

“Az Aquarius fedélzetén tartózkodó, a Földközi-tengerből kimentett 58 bevándorlót a nemzetközi vizeken egy máltai hajó felveszi és Máltára szállítja őket” – írta Joseph Muscat miniszterelnök a máltai kormány Twitter-oldalán. Előzőleg a portugál kormány bejelentette, hogy tíz embert befogad az Aquariuson utazó behatolók közül, miután a francia kormány közölte, hogy nem engedi kikötni a hajót Marseille-ben.

A tíz ember befogadására vonatkozó döntést Franciaországgal és Spanyolországgal való szolidaritásból és egyeztetés után hozták meg – hangsúlyozta kedden kiadott közleményében a portugál belügyminisztérium, amely arra nem tért ki, hogy a bevándorlók hol léphetnek partra. Spanyolország 15 bevándorlót fogad be – jelentette az Europa Press független spanyol hírügynökség.

Egy francia kormányilletés szerint Franciaország 18, Németország pedig 15 bevándorlót fogad.

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén, amely illegálisan Európába tartó hajótörött bevándorlóknak nyújt segítséget – közölte a hajót bérlő SOS Méditerranée segélyszervezet. A hajó, amelytől a panamai hajózási hatóság hétfőn visszavonta a regisztrációt, Marseille felé vette az irányt abban bízva, hogy a francia hatóságok kivételesen engedélyezik az 58 kontinensfoglaló partra szállását.

A segélyszervezet szerint a “kimerült” és “lelki összeomlástól” szenvedő hajótöröttek között 17 nő és 18 kiskorú van. A francia kormány azonban kedden azt sejtette, azt szeretné, ha a hajó a dél-franciaországi kikötőváros helyett Máltán kötne ki. “Világos, hogy a hajó nem tölthet négy-öt napot a tengeren. (…) Ki kell kötnie, és ma Máltához van a legközelebb” – közölte az Élysée-palota egyik nevének elhallgatását kérő vezetője, aki európai megoldást szorgalmazott.

A portugál belügyminisztérium közölte, hogy továbbra is “az egységes, stabil és állandó európai megoldás” pártján áll a “bevándorlás jelentette kihívás” kérdésében, de úgy döntött, hogy “humanitárius okokból” fogadja a menekülteket.

Az Aquarius júniusban szintén diplomáciai válságot váltott ki, amikor 630, a líbiai partok mentén a tengerből kimentett bevándorlóval a fedélzetén Olaszország és Málta megtagadta tőle a kikötést, utasai végül a spanyolországi Valenciában szállhattak partra.

Az SOS Méditerranée szerint a Földközi-tenger középső részén vezető útvonal a legveszélyesebb, az év eleje óta több mint 1250-en fulladtak itt a tengerbe.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat