HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

Máltán kászálódnak le a migránstaxiról a szutykos illegális betolakodók

2018. szeptember 25. 20:38
Hunhír.info

Az Aquarius "mentőhajó" fedélzetén tartózkodó élősködők Máltán szállnak partra, és onnan azonnal négy országba szállítják őket – közölte kedden a máltai kormány.

Menedek - Engdahl

“Az Aquarius fedélzetén tartózkodó, a Földközi-tengerből kimentett 58 bevándorlót a nemzetközi vizeken egy máltai hajó felveszi és Máltára szállítja őket” – írta Joseph Muscat miniszterelnök a máltai kormány Twitter-oldalán. Előzőleg a portugál kormány bejelentette, hogy tíz embert befogad az Aquariuson utazó behatolók közül, miután a francia kormány közölte, hogy nem engedi kikötni a hajót Marseille-ben.

A tíz ember befogadására vonatkozó döntést Franciaországgal és Spanyolországgal való szolidaritásból és egyeztetés után hozták meg – hangsúlyozta kedden kiadott közleményében a portugál belügyminisztérium, amely arra nem tért ki, hogy a bevándorlók hol léphetnek partra. Spanyolország 15 bevándorlót fogad be – jelentette az Europa Press független spanyol hírügynökség.

Egy francia kormányilletés szerint Franciaország 18, Németország pedig 15 bevándorlót fogad.

Az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén, amely illegálisan Európába tartó hajótörött bevándorlóknak nyújt segítséget – közölte a hajót bérlő SOS Méditerranée segélyszervezet. A hajó, amelytől a panamai hajózási hatóság hétfőn visszavonta a regisztrációt, Marseille felé vette az irányt abban bízva, hogy a francia hatóságok kivételesen engedélyezik az 58 kontinensfoglaló partra szállását.

A segélyszervezet szerint a “kimerült” és “lelki összeomlástól” szenvedő hajótöröttek között 17 nő és 18 kiskorú van. A francia kormány azonban kedden azt sejtette, azt szeretné, ha a hajó a dél-franciaországi kikötőváros helyett Máltán kötne ki. “Világos, hogy a hajó nem tölthet négy-öt napot a tengeren. (…) Ki kell kötnie, és ma Máltához van a legközelebb” – közölte az Élysée-palota egyik nevének elhallgatását kérő vezetője, aki európai megoldást szorgalmazott.

A portugál belügyminisztérium közölte, hogy továbbra is “az egységes, stabil és állandó európai megoldás” pártján áll a “bevándorlás jelentette kihívás” kérdésében, de úgy döntött, hogy “humanitárius okokból” fogadja a menekülteket.

Az Aquarius júniusban szintén diplomáciai válságot váltott ki, amikor 630, a líbiai partok mentén a tengerből kimentett bevándorlóval a fedélzetén Olaszország és Málta megtagadta tőle a kikötést, utasai végül a spanyolországi Valenciában szállhattak partra.

Az SOS Méditerranée szerint a Földközi-tenger középső részén vezető útvonal a legveszélyesebb, az év eleje óta több mint 1250-en fulladtak itt a tengerbe.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat