HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Nem volt nemzetbiztonsági kockázatuk a letelepedési kötvényeknek

2018. szeptember 19. 16:43
Hunhír.info

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfelelően járt el a letelepedési kötvények ügyében végzett átvilágítások során, és nem álltak fenn nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tényezők – ismerte el az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke a testület hétfői zárt ülése után.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Mir­kóczki Ádám úgy fogalmazott, a sajtóban napvilágra került, hogy nemzetbiztonsági kockázatként aposztrofált emberek is letelepedési kötvényhez jutottak, így az ülésen egyebek mellett tájékoztatást kaptak a letelepedési kötvények ügyéről is.

A jobbikos politikus közölte: ez alapján megállapítható, hogy amikor az AH az átvilágításokat végezte, nem álltak fenn nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tényezők.

Mindezek ellenére Mirkóczki Ádám, valamint Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is reményét fejezte ki, hogy az azóta felmerült információk alapján lesz majd felülvizsgálat az ügyben. Szél Bernadett szerint sokkal alaposabban fel kell tárni a letelepedési kötvények ügyét.

Emlékezetes, a tavaszi választások előtt épp a Jobbik volt az, amely a letelepedési kötvények nemzetbiztonsági kockázata miatt felszólította a kormányt azok felfüggesztésére.

Staudt Gábor akkor azt mondta, a letelepedési kötvények nemcsak korrupciógyanúsak, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is rejtenek. Mindezt a jobbikos képviselő a Magyar Nemzet azon cikkére reagálva közölte, amely szerint egy orosz bűnöző – kijátszva a magyar hatóságokat – jutott kötvényekhez. Staudt úgy fogalmazott, a „fideszes kapzsiság” most már az állam biztonságát is veszélyezteti, hiszen ha bűnözők juthattak letelepedési engedélyhez, akkor nem kizárt, hogy terroristák is vásároltak a kötvényből.

A Belügyminisztérium közölte, a kötvényt vásárlókat ellenőrzi a Bevándorlási és Állampolgári Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, az AH és a rendőrség is. Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának akkori elnöke, valamint Mir­kóczki Ádám, a testület jobbikos tagja mégis aggodalmának adott hangot.

(magyaridok.hu)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus útja Indiába - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus útja Indiába
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat