HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Putyin Ausztriában táncolt...

2018. augusztus 18. 18:27
Hunhír.info

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elment az osztrák külügyminiszter, Karin Kneissl esküvőjére, amelyet az ausztriai Gamlitzban tartottak. Az orosz elnök a szokásos limuzinos konvojával érkezett a stájerországi településre, ahol a díszes vendégsereg miatt a rendőrség helikopterrel is biztosította a rendezvényt. Az esküvőn nemcsak Putyin, de az osztrák politikai elit is részt vett.

Menedék - Baráthosi

Heinz-Christian Strache alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a helyi hagyományok szerint bőrnadrágban érkezett.

Az orosz elnök kormánygépe szombat délben Grazban landolt. A gépből kiszálló embereket paravánnal takarták el a biztonságiak. Putyin innen végül nem helikopterrel, hanem közúton jutott el az esküvő helyszínére. Ehhez az A9-es autópálya egy szakaszát mindkét irányban lezárták.

A stájerországi Gamlitz városát is gépfegyveres katonák és rendőrök biztosították. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Putyin nászajándékkal is készül az esküvőre, ám szóvivője nem árulta el, hogy mi lesz az. Az osztrák sajtó azt írja: Putyin virágcsokorral érkezett, amelyet a bejáratnál adott át a menyasszonynak.

Az orosz elnökkel együtt érkezett a rendezvényre a doni kozákok kórusa is. Putyin egy idő után távozott, és konvoja már Németország felé tart, ahol Angela Merkel német kancellárral találkozik a Berlintől északra található Meseberg-kastélyban.

Putyin esküvői meghívása azonnal diplomáciai feszültséget keltett Ausztria és Ukrajna között. Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke szerdán azt közölte: az esküvői meghívással Ausztria nem lehet többé semleges közvetítő az orosz-ukrán vitában.

Ezt ez osztrák külügyminisztérium azzal utasította vissza, hogy egy magánjellegű meghívásnak semmi hatása nincs Ausztria külpolitikájára, az eddigi irányvonal nem változott. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter erre szkeptikusan úgy nyilatkozott: visszatetsző, hogy az osztrák külügyminisztérium egy magánjellegű meghívás után kényszerét érezte, hogy biztosítsa külföldi partnereit arról, hogy semmiben nem változik az ország külpolitikája.

(Index)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat