HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Putyin Ausztriában táncolt...

2018. augusztus 18. 18:27
Hunhír.info

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elment az osztrák külügyminiszter, Karin Kneissl esküvőjére, amelyet az ausztriai Gamlitzban tartottak. Az orosz elnök a szokásos limuzinos konvojával érkezett a stájerországi településre, ahol a díszes vendégsereg miatt a rendőrség helikopterrel is biztosította a rendezvényt. Az esküvőn nemcsak Putyin, de az osztrák politikai elit is részt vett.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Heinz-Christian Strache alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a helyi hagyományok szerint bőrnadrágban érkezett.

Az orosz elnök kormánygépe szombat délben Grazban landolt. A gépből kiszálló embereket paravánnal takarták el a biztonságiak. Putyin innen végül nem helikopterrel, hanem közúton jutott el az esküvő helyszínére. Ehhez az A9-es autópálya egy szakaszát mindkét irányban lezárták.

A stájerországi Gamlitz városát is gépfegyveres katonák és rendőrök biztosították. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Putyin nászajándékkal is készül az esküvőre, ám szóvivője nem árulta el, hogy mi lesz az. Az osztrák sajtó azt írja: Putyin virágcsokorral érkezett, amelyet a bejáratnál adott át a menyasszonynak.

Az orosz elnökkel együtt érkezett a rendezvényre a doni kozákok kórusa is. Putyin egy idő után távozott, és konvoja már Németország felé tart, ahol Angela Merkel német kancellárral találkozik a Berlintől északra található Meseberg-kastélyban.

Putyin esküvői meghívása azonnal diplomáciai feszültséget keltett Ausztria és Ukrajna között. Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke szerdán azt közölte: az esküvői meghívással Ausztria nem lehet többé semleges közvetítő az orosz-ukrán vitában.

Ezt ez osztrák külügyminisztérium azzal utasította vissza, hogy egy magánjellegű meghívásnak semmi hatása nincs Ausztria külpolitikájára, az eddigi irányvonal nem változott. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter erre szkeptikusan úgy nyilatkozott: visszatetsző, hogy az osztrák külügyminisztérium egy magánjellegű meghívás után kényszerét érezte, hogy biztosítsa külföldi partnereit arról, hogy semmiben nem változik az ország külpolitikája.

(Index)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat