HunHír.info

2018. Enyészet hava 14. nap, Berke napja.

Szent István királyra emlékezik Háromszék

2018. augusztus 18. 15:59
Hunhír.info

Szent István királyra, az államalapítóra emlékezik Háromszék keresztény népe hétvégén és hétfőn. Szentmisék, szentbeszédek, templombúcsúk, protestáns igehirdetések hozzák emberközelbe sokadszor az ünnep üzenetét. Százak és ezrek ünnepelnek, különösképpen ott, ahol a templomok névadója Szent István.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Kézdiszentléleken és a Perkő kápolnánál hagyományos Szent István-búcsút tartanak augusztus 20-án. A zarándokok körmenete 10 órakor indul a kézdiszentléleki Szent István-szobortól. A Perkőre menet megteszik a keresztutat. A búcsús szentmise 12 órakor kezdődik a kápolna térségé­ben, Bátor Péter Botond pálos szerzetes mond szentbeszédet. A mise után, 16 órakor hagyományőrző néptáncfesztivált tartanak a szabadtéri kőszínpadon. Időközben bárki ellátogathat a közeli Kiskászonba a Búcsújárók emlékházához, ahol a vidék egyetlen szakrális témájú gyűjteményében őrzik azt az egyedi Szent Istvánt-ábrázolást, amelyen István felajánlja a Szent Koronát Máriának. 20 óra után koncertekkel ér véget a régi hagyományokra visszatekintő búcsús ünnep.

Sepsiszentkirályban, ahol a falu viseli Szent István nevét, kétnapos ünnepséget szerveznek. A római katolikus kápolnában ma 11 órakor kezdődik a Szent István-napi búcsús szentmise. Az ünnepi szónok Kovács Károly, a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia káplánja. Vasárnap 11 órakor a református templomban Bustya János helybeli református lelkipásztor hirdet ünnepi igét, megkoszorúzzák Szent István templom előtti bronzszobrát.

Kovásznán Orbaiszék tör­ténelmi központjában, a Szent Istvánra felszentelt templomban vasárnap 12 órakor tartják az István-napi templombúcsút. Az ünnepi szónoklatra Becze Lorándot, Szentkatolna új plébánosát kérte fel Péter Artúr helybeli lelkész. Ma 19 órakor Mária-áhítat, gyertyás körmenet lesz, augusztus 25-én 10 órakor pedig családi napot tartanak.

Mikóújfaluban augusztus 20-án, hétfőn 17 órakor kezdődik a búcsús szentmise – tudtuk meg Simó Gábor atyától. A kerület meghívott papsága és a hívek jelenlétében mondja el ünnepi igehirdetését Nagy László Örs, és bemutatják a legszentebb szentmiseáldo­zatot.

Árkos katolikus hitközössége a sepsikőröspataki anyaegyház filiájaként és a hívek áldozatkészsége révén kibővített templomában vasárnap 16 órakor vesz részt a templom búcsúján. Ünnepi beszédet mond Bilibók Géza tusnádfürdői plébános. Tiszteletét teszi a környék papsága. A búcsú szeretetvendégséggel zárul.

Sepsiszentgyörgyön a bel­városi Szent József-templomban hétfőn 18 órakor kezdődik a Szent Istvánra emlékező szentmise, a szent király szobránál ájtatos műsort tartanak.

Kisgyörgy Zoltán - 3szek.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat