HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Szent István királyra emlékezik Háromszék

2018. augusztus 18. 15:59
Hunhír.info

Szent István királyra, az államalapítóra emlékezik Háromszék keresztény népe hétvégén és hétfőn. Szentmisék, szentbeszédek, templombúcsúk, protestáns igehirdetések hozzák emberközelbe sokadszor az ünnep üzenetét. Százak és ezrek ünnepelnek, különösképpen ott, ahol a templomok névadója Szent István.

Menedék - Atilla

Kézdiszentléleken és a Perkő kápolnánál hagyományos Szent István-búcsút tartanak augusztus 20-án. A zarándokok körmenete 10 órakor indul a kézdiszentléleki Szent István-szobortól. A Perkőre menet megteszik a keresztutat. A búcsús szentmise 12 órakor kezdődik a kápolna térségé­ben, Bátor Péter Botond pálos szerzetes mond szentbeszédet. A mise után, 16 órakor hagyományőrző néptáncfesztivált tartanak a szabadtéri kőszínpadon. Időközben bárki ellátogathat a közeli Kiskászonba a Búcsújárók emlékházához, ahol a vidék egyetlen szakrális témájú gyűjteményében őrzik azt az egyedi Szent Istvánt-ábrázolást, amelyen István felajánlja a Szent Koronát Máriának. 20 óra után koncertekkel ér véget a régi hagyományokra visszatekintő búcsús ünnep.

Sepsiszentkirályban, ahol a falu viseli Szent István nevét, kétnapos ünnepséget szerveznek. A római katolikus kápolnában ma 11 órakor kezdődik a Szent István-napi búcsús szentmise. Az ünnepi szónok Kovács Károly, a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia káplánja. Vasárnap 11 órakor a református templomban Bustya János helybeli református lelkipásztor hirdet ünnepi igét, megkoszorúzzák Szent István templom előtti bronzszobrát.

Kovásznán Orbaiszék tör­ténelmi központjában, a Szent Istvánra felszentelt templomban vasárnap 12 órakor tartják az István-napi templombúcsút. Az ünnepi szónoklatra Becze Lorándot, Szentkatolna új plébánosát kérte fel Péter Artúr helybeli lelkész. Ma 19 órakor Mária-áhítat, gyertyás körmenet lesz, augusztus 25-én 10 órakor pedig családi napot tartanak.

Mikóújfaluban augusztus 20-án, hétfőn 17 órakor kezdődik a búcsús szentmise – tudtuk meg Simó Gábor atyától. A kerület meghívott papsága és a hívek jelenlétében mondja el ünnepi igehirdetését Nagy László Örs, és bemutatják a legszentebb szentmiseáldo­zatot.

Árkos katolikus hitközössége a sepsikőröspataki anyaegyház filiájaként és a hívek áldozatkészsége révén kibővített templomában vasárnap 16 órakor vesz részt a templom búcsúján. Ünnepi beszédet mond Bilibók Géza tusnádfürdői plébános. Tiszteletét teszi a környék papsága. A búcsú szeretetvendégséggel zárul.

Sepsiszentgyörgyön a bel­városi Szent József-templomban hétfőn 18 órakor kezdődik a Szent Istvánra emlékező szentmise, a szent király szobránál ájtatos műsort tartanak.

Kisgyörgy Zoltán - 3szek.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat