HunHír.info

2019. Szelek hava 20. nap, Apor napja.

”A médiában továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható”

2018. augusztus 18. 14:29
Hunhír.info

sajto.jpg"A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható"

Magyar Menedék - Raffay

A jövő tavaszi európai parlamenti választáson azok a pártok lesznek sikeresek, amelyek az emberek véleményével egyező álláspontot alakítanak ki a migráció kérdésében - hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Szájer József.

A Fidesz EP-képviselője a lap szombati számában beszélt arról is, hogy pártja nem tervezi elhagyni az Európai Néppártot, és szerinte a kizárás sem valószínű.

"Szerintünk valamennyi párt akkor lesz sikeres, ha a határvédelem kérdését komolyabban veszi, éppen ezért a vitákat tovább folytatjuk. Nem gondolom, hogy ezen múlna a néppárti tagságunk" - fejtette ki.

Arra a felvetésre, hogy a például a CEU-ügy is miatt szintén sok bírálatot kaptak, úgy vélte, súlyosan elhibázott ürügy lenne, ha emiatt akarnák kizárni a Néppártból a Fideszt. A CEU-ügy lényege Szájer József szerint, hogy minden egyetemnek azonos feltételekkel kell Magyarországon működnie, és az a törvény, amely az ezzel kapcsolatos vitát kiváltotta, ezt az egyenlőséget teremtette meg. "Megjegyzem, Németország számos tartományában nincs is lehetőség arra, hogy ugyanazon a kurzuson egy külföldi és egy hazai diplomát is kibocsásson az egyetem" - mondta.

Nekünk továbbra is arra kell felhívni a figyelmet, hogy az Európai Unió fenntarthatósága érdekében amin csak tudunk, változtassunk a jövőben. A legfontosabb pedig az, hogy visszaszerezzük a választók bizalmát, akik csalódtak a politikai elitekben.

A jövő évi EP-választásokon a politikus szerint arra lehet számítani, hogy bár a Néppárt várhatóan továbbra is a legnagyobb európai politikai erő marad az Európai Parlamentben (EP), a mostaninál kevesebb mandátummal fog rendelkezni.

A jobb és bal szélen a radikális, populista erők egyre erősödnek, ami már 2014-ben is aggodalommal töltötte el a középen álló politikai erőket - mondta. "Bár nem zárom ki, hogy átrendeződés lesz az erőviszonyokat illetően, inkább azt tartom reálisnak, hogy ismét a 2014-es forgatókönyv fog érvényesülni. Vagyis ugyanazok a frakciók - a liberálisok, a szocialisták és az EPP - rendelkeznek majd az unió kormányzásához szükséges többséggel" - jegyezte meg. Ebben az esetben szerinte a változtatási igény újból a "fiókokba kerül", amit súlyos hibának tartana.

"A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható" - válaszolta egy kérdésre.

Szájer József hangsúlyozta azt is, Augusztus 20-a óriási büszkeséggel töltheti el az országot, hiszen azon kevés európai nép közé tartozunk, amely ezer éve ugyanazon a helyen, önálló államisággal, jogfolytonos közjogi rendszerrel fenn tudott maradni. "Ez olyan történelmi teljesítmény, amely joggal ad büszkeségre okot, és amellyel megalapozottan tudjuk hallatni a hangunkat" - mondta.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat