HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Jöhetnek a harmadik nem öltözői Németországban

2018. augusztus 17. 20:11
Hunhír.info

Bevezetik a harmadik nemet Németországban. Az anyakönyvekben a nem megjelölésére a nő és a férfi mellett a különböző, különféle jelentésű divers kifejezés is használható lesz. Az alkotmányjogász szerint a liberális világ értékrendje nem összeegyeztethető a hagyományos eszmékkel.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Németországban bevezetnek egy harmadik nemet a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a szerdai ülésén fogadta el a szövetségi kormány. Az anyakönyvekben a nem megjelölésére a nő és a férfi mellett a különböző, különféle jelentésű divers kifejezés is használható lesz, ha a parlament elfogadja a módosító javaslatot.

Az ügy előzménye, hogy a születési anyakönyvi kivonatát szerette volna egy személy megváltoztatni Németországban – mondta ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette, ezt a kérelmet elutasították, majd az alkotmánybíróság vizsgálta az ügyet.

Negatív a férfi-nő kategória?

Az alkotmányjogász rávilágított: az alaptörvény Németországban nem tartalmazza, hogy van külön férfi és női kategória.

„A hagyományos, lassan régimódi kategóriákat nem tartalmazza a német alaptörvény – szemben a magyarral, ahol ilyen döntést nem hozhatna az alkotmánybíróság –, ezért a német alkotmánybíróság kimondta, hogy a személyek önkifejeződéshez való joga a nemi azonosság és nemi identitás kérdéskörébe sorolható” – részletezte.

Továbbá megállapították, hogy a diszkrimináció tilalmába ütközik, hogyha „negatív módon” közelítünk a nemek kérdésköréhez. Szerintuk a férfi-nő megközelítés megszorító és negatív, ehelyett jogi tekintetben pozitív módon kell kezelni az ügyet.

Megjegyezte, nyilván vannak, akik ezt egyfajta győzelemként élik meg, de vélhetően a német társadalom nagy része valószínűleg a család és a hagyományos családmodell elleni támadásként aposztrofálja a kérdést.

A liberális világ értékrendje nem összeegyeztethető a hagyományos eszemékkel

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a döntésből többféle probléma is fakadhat: például külön mosdót kell létesíteni a vendéglátóhelyeken, az iskolában a fiú és lány öltözők mellé valószínűleg létesíteni kell majd egy harmadikat is.

Arról is beszélt, hogy Svédország ennél még messzebb ment: genderizálták Istent is azáltal, hogy az Úr kifejezést nem lehet használni a svéd evangélikus egyház szerint, hiszen ez férfiként, maszkulinként ábrázolja Istent, ami nem gendersemleges.

„Egy olyan irányba mozdult el a liberális, nyugati világ, amely semmiképpen nem összeegyeztethető a nemzeti, hagyományos, konzervatív eszmékkel” – mondta.

Már nincsenek korlátok?

Megjegyezte, hogy a nevek kérdése is felmerül az ügyben. Ifj Lomnici Zoltán emlékeztetett: ha korábban valaki a kedvenc focicsapatáról szerette volna elnevezni a gyerekét Németországban, ezt nem engedélyezték számára.

„Elvileg a fantáziának vannak korlátai Németországban is, de úgy tűnik, hogy az interszexualitás terén az alkotmánybíróság nem alkalmazott ilyen korlátot” – hozta példának Lomnici Zoltán.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Erdély társasjáték
Erdély társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat