HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Egyre sikeresebbek a honvédelmi táborok

2018. augusztus 14. 07:01
Hunhír.info

honvedseg.jpgA virtuális világból kiszakított, boldog és fegyelmezettebb gyerekeket kapnak vissza a szülők a honvédelmi táborokból. Idén már csaknem négyszer annyi résztvevőjük volt ezeknek a táboroknak, mint két éve. A 12-18 éves korosztálynak meghirdetett program létszámban, helyszínben és tematikában is bővülni fog 2019-ben - olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Idén 16 helyszínen, 37 turnusban 1315 fiatalnak szerveztek honvédelmi tábort - ismertette a napilappal Eleki Zoltán ezredes, a honvédség honvédelmi felkészítő és katonai testnevelési osztályának vezetője. A legtöbb turnust "harcos tematikával" hirdették meg, de népszerű volt a búvár-, a hagyományőrző, az önvédelmi és a vitorlástábor is. A táborokat április elején hirdették meg, akik május végéig jelentkeztek, azok nagyrészt sikerrel jártak, június végétől azonban már a legtöbb táborban nem volt szabad hely.

Nagy az érdeklődés már a 9-11 évesek ilyen táboroztatása iránt is, de nekik még a sport és honvédelmi sport jellegű táborokat javasolják, és ha testben és lélekben is megerősödtek, 12 éves kortól várják őket a honvédelmi táborokba - tette hozzá.

Két éve 351, tavaly 920, idén pedig már 1315 fiatalt tudtak fogadni. A legjobb reklám a sok elégedett táborozó és szülő, aki továbbadja a hírüket - jegyezte meg. A résztvevők minden tábor végén anonim elégedettségi kérdőívet tölthetnek ki, amelyben osztályozhatják is az átélt hetet, és csak egy-két négyes osztályzatot találtak a sok ötös mellett - büszkélkedett az ezredes.

Hozzátette: fontos visszajelzés a honvédelmi tábor hivatalos közösségi oldalán megjelenő rengeteg szülői bejegyzés is. "Megköszönik nekünk a tartalmas programokat, a nevelő hatást, és azt, hogy a gyerekek egy hetet a friss levegőn töltöttek, sportoltak, mozogtak, kiszakítva a virtuális valóságból. Szülői visszajelzések szerint nagyon boldog, feltöltődött gyerekeket kaptak vissza, akik egy kicsit jobban figyelnek otthon is a rendre és a fegyelemre" - mondta Eleki Zoltán.

Jövőre szeretnék a férőhelyek és a helyszínek számát is növelni, és még több turnusban hagyományőrző tábort terveznek szervezni, lehetőleg minél több történelmi kor feldolgozásával -ismertette.

A nyári szünettel nem zárul le a program, már idén is hirdettek két-három napos honvédelmi tábort a tanév időszakában. Jövőre pedig szeretnének még több ilyet meghirdetni, akár olyan tematikával is, amely egy tanulmányi osztálykirándulás feladatát is betöltheti - olvasható a Magyar Időkben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat