HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Hazaárulók országa

2018. augusztus 09. 17:52
Hunhír.info

roman-zaszlo-250.jpgCsak azon lehet csodálkozni, hogy most épp nem mi, magyarok vagyunk a hazaárulók. Hanem az államelnök – állítja nyárias hévvel Liviu Dragnea, a nagyobbik kormánypárt elnöke. A Romániában hónapok óta folyó, vérre menő hatalmi harc intenzitását jelzi, hogy a felek egymás politikai megsemmisítésére törekednek, kevesebbel nem érik be.

Menedék - Baráthosi

A szociáldemokrata pártvezér Iohannisnak címzett fenyegetése – mely szerint feljelentést tehetnek ellene hazaárulás miatt – tulajdonképpen a legkevésbé sem váratlan, hétről hétre, napról napra süllyed ugyanis a színvonala ennek a hatalmi harcnak, s ne legyenek illúzióink: ha nehéz is elképzelni, bizonyára van még lennebb.

Kezdődött azzal, hogy Dragneaék tavaly az éjszaka leple alatt sürgősségi kormányrendelettel próbálták ellenőrzésük alá vonni az igazságszolgáltatást, de volt már itt tüntetés, majd ellentüntetés, bűnügyi vizsgálat a kormány ellen, alapfokú ítélet a kormánypárt elnöke ellen, színfalak mögötti és nyílt fenyegetőzés, zsarolás, óvás, alkotmányossági, intézményi és személyes konfliktus, alpári kormányellenes kampány, útszéli replika, gyerekesnek tőnő, nevetséges marakodás és hatalmi önkény.

S mert e politikai dzsihádot sértetlenül alighanem lehetetlen megúszni, jutott az erdélyi magyarságnak a háborús sebekből. Az ellenzéki pártok egymással versenyeznek magyarellenességben, erre pedig ráerősít a média egy része is. Az államelnök minden, a nemzeti kisebbségeknek kedvező törvénymódosítást megóvott az alkotmánybíróságon, újabban pedig attól sem riadt vissza, hogy másfél évtizede érvényben levő szerzett jogokat kérdőjelezzen meg. Leállt a visszaszolgáltatás, koncepciós perhez hasonlítható eljárás végén terrorizmus vádjával börtönbe zártak két kézdivásárhelyi fiatalt – a látható és láthatatlan állam közötti háborúban járulékos veszteségnek ez is bőven sok.

Ami pedig a hazaárulást illeti, Liviu Dragneának a maga módján akár igaza is lehet. Kijelentése talán csak annyiban szorul kiegészítésre, hogy amennyire áruló Klaus Iohannis, éppen annyira az Liviu Dragnea és többségében dilettánsokból álló bábkormánya is, élén a miniszterelnökkel, hiszen ők is mérhetetlen károkat okoznak az országnak már csak azzal, hogy nem mondanak le. Ugyanígy a hazaárulók közé sorolhatjuk az összes ellenzéki pártvezért, akik lassan annak reményétől is megfosztanak, hogy lehet még jobb vezetése is ennek az országnak. És a sor folytatható a korrupcióellenes harcot politikai leszámolásokra is használó volt főügyésszel, a mindent uralni akaró, titkos protokollumokat kötő volt és jelenlegi titkosszolgálati vezetőkkel, az obskúrus erők mögé felsorakozó, a tudomány helyett inkább történelmi és etnikumközi összeesküvés-elméletekben jeleskedő Román Tudományos Akadémia vezetőivel – az egész megújulni, a nacionalista-szekurista reflexeket levetkőzni képtelen román elittel...

Farcádi Botond - 3szek.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat