HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Ukrajna felől is próbálkoznak az Európai Unió területére jutni bevándorlók

2018. július 20. 12:45
Hunhír.info

A román határrendészet az ukrán-román zöldhatáron átszökött ázsiai határsértők feltartóztatásáról számolt be pénteken. Az eset még kedden történt, amikor az illegális bevándorlás megfékezését célzó művelet során a darabani-i határrendőrök tíz, az ország belseje felé tartó férfit állítottak meg a Botosani megyei Oroftiana közelében.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Romániát keleti szomszédaitól (a Moldovai Köztársaságtól és Ukrajnától) vízi határ választja el, az északkeleti térségben pedig Oroftiana az első falu, ahol már nem kell a Prut folyón átkelniük, hanem szárazföldön próbálhatnak bejutni az országba a határsértők.

A feltartóztatott fiatalembereknél nem találtak iratokat. Kihallgatásuk során kiderült, hogy nyolc pakisztáni és két indiai, 18 és 30 év közötti állampolgárról van szó, akik a schengeni övezetbe szerettek volna továbbjutni. Tiltott határátlépés gyanújával indult eljárás ellenük, amelyet azonban az ukrán hatóságok fognak lefolytatni, a két ország közti toloncegyezmény alapján ugyanis az ázsiai határsértőket kihallgatásuk után azonnal átadták az ukrán határőrizeti szerveknek.

A "magyar-szerb határ" megerősítése óta a Nyugat-Európába igyekvő bevándorlók egy része Románia felől próbálja megkerülni az akadályt. A legtöbben Szerbia felől próbálkoznak, és amennyiben sikerül átszökniük a határon, menedékkérelemmel fordulnak a román hatóságokhoz.

A Romániában már regisztrált menedékkérők rendszeresen próbálkoznak járműveken megbújva vagy a zöldhatáron átszökve Magyarországra - és ezáltal a schengeni övezetbe - jutni. Romániától tavaly csaknem ötezer bevándorló kért menedékjogot, ami több mint két és félszerese az egy évvel korábbi adatnak. Az előző évhez képest több mint négyszeresére nőtt tavaly a román-magyar gúnyhatáron feltartóztatott határsértők száma.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 825 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat