HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Jobbik: mikor rendezik a devizahitel-károsultak helyzetét?

2018. július 16. 16:47
Hunhír.info

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő a balliberális kormányok és a jelenlegi kabinet közös bűnének nevezte a devizahitel-károsultak ügyét. Szerinte 2010 óta a kormány nem tett megfelelő lépéseket a helyzet rendezésére, így jelenleg is 100 ezer felett van a 90 napon túli tartozások száma, és folyamatosan zajlanak a kilakoltatások.

Menedék - Atilla

Példaként hozta Horvátországot, ahol a bíróság semmissé nyilvánította a devizahiteles konstrukciókat és felhívta a figyelmet arra, hogy az ítéletben az OTP is érintett, így a magyar pénzintézet hozzájárulhat a horvát hitelkárosultak helyzetének rendezéséhez, míg Magyarországon ezt nem tette meg.

A képviselő a felvételkori árfolyamon való forintosítást tartotta megoldásnak, s úgy vélte, jó lenne, ha Magyarországon nem a bíróságokra kellene várni.

Völner Pál igazságügyi minisztériumi államtitkár ugyanakkor arra hívta a fel figyelmet, hogy a kormány devizahiteleseket segítő intézkedései - így többek között az elszámoltatási törvény és az árfolyamgát - több mint ezer milliárd forinttal tehermentesítették a magyar adósokat. A horvát példára utalva hozzátette: a magyar adósoknak nem kell egyénileg elmenni a bírósághoz, szakértőkre és ügyvédekre költeni a pénzt. Szerinte csúsztatás összemosni a balliberális és a fideszes kormányok felelősségét az ügyben, mert a devizahitelek felvételében azt követően "szabadult el a pokol", hogy a szocialista kormány megszüntette a támogatott forint lakáshitelek lehetőségét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat