HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Az antiszemita kártya már nem játszható ki Európában

2018. július 15. 09:50
Hunhír.info

talmud.jpgAz antiszemitizmus olyan vád, amelyről az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy nagyon jól működik, mert a megtámadottnak igen nehéz védekeznie ellene. Ez egy bevett fegyver, amit folyamatosan használnak, holott ami húsz-harminc, vagy ötven éve még hatásosnak tűnt, az mára kezd hiteltelenné válni: a hamis vádak egy idő után visszahullanak a vádlók fejére. Az antiszemita kártya már nem játszható ki Európában.

Küszöbön az európai politikai változás

Az Unióban hetek óta lázas politikai munka folyik, amelynek központi eleme az illegális bevándorlás kezelése, valamint a kontinens biztonságát veszélyeztető problémák felszámolása. A nyugati politikum egy helyben toporogni látszik.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorába meghívott Boros Bánk Levente politológust, a Médianéző igazgatóját, és Simon János politológust, egyetemi tanárt a jelen kihívásairól és a közeljövő alakulásáról kérdezték.

Egyre több európai országban szembesülnek a migráció miatti tarthatatlan állapotokkal. Az illegális bevándorlással leginkább érintett országok egynémelyikében a közelmúltban már választások voltak. A társadalomban a közvélemény megjelent a politika világának szintjén. Az emberek három év alatt érezték a változásokat, a gazdasági- és szociális feszültségeket, a közbiztonság romlását. A rosszul kezelt bevándorláspolitika kapcsán a politikai változások azt mutatják, hogy mind Ausztriában, mind Olaszországban olyan erők kerültek hatalomra, amelyek a kiszolgáltatottabb, hátrányos helyzetű rétegeket, nemzeteket segítik. Magyarország számára ezek az országok partnerek lettek – mondta Simon János.

Merkel széke inog

Boros Bánk Levente szerint Németország „fogatlan oroszlán” lett. Az utóbbi öt-hat évben a francia-német tengely megszűnt létezni. Utóbbi politikailag és gazdaságilag is meggyengült, Németországban pedig az utolsó választás politikai instabilitást eredményezett. Az Angela Merkellel találkozó vezetők ma már egy megingott státusú kancellárral tárgyalnak, ami nem csak a német belpolitikára vetül ki, hanem az európai politika egészére is. A V4-ek összefogásával a viszonylagos súlyuk növekedhet. A német erőre szükség van ugyan, de most egy olyan történelmi pillanat mutatkozik, amit a közép-európai államok ki tudnak használni Európa jövőjének érdekében – fejtette ki a Médianéző igazgatója.

A nyugati média tovább torzít

Általában a közvéleményt a média és a politikusok formálják. Németországban a nagy gazdasági lobbik vették át a média feletti uralmat. Nem mindig az állampolgárok véleménye számít, sokszor óriási különbség van a valós jelenségek és a leírt dolgok között. Tiltják a véleményeket, a média torzít. Például a legutóbbi közvéleménykutatások szerint a német állampolgárok többsége helyesli a magyar bevándorláspolitikát, míg az ottani újságok zöme erős kritikával illeti a magyar utat, 80-90 százalékban magyar- és Orbán-ellenesek. Brüsszelben felróják Magyarországnak a cigánysággal kapcsolatos politikáját, miközben épp az ottani roma képviselők tiltakoznak ez ellen, és mondják azt, hogy hazánkban senki nincs hátrányos megkülönböztetésben. Óriási törés van a valóság és a sugallt vélemények között – húzta alá Simon János.

Létrejött egy „második nyilvánosság”

Noha a liberális véleménydiktatúrát lassan egy évszázada szenvedik a nyugati világban, mára azért lassan megszűnőben van, kialakulóban egy „második nyilvánosság”, tudniillik a szabadelvű sajtóorgánumok már nem tudják a piacot teljes mértékben uralni. Mert ha a valóság gyökeresen más, mint amit a média liberális része felvázol, akkor az állampolgárok elfordulnak tőle. Ugyanez igaz a politikai elitre is – elemezte Boros Bánk, majd folytatta – a nyugati újságírók és politikusok „belekényelmesedtek” a szerepükbe, elfelejtették, hogy a demokrácia mégis csak arról szól, hogy az emberek többségének az akaratát kell leképeznie. Az a társadalom, amely rájön arra, hogy a politikai vezetőik nem mondanak neki igazat, a soron következő választásokkor – leváltják. Hasonló a helyzet a liberális média terén: akik sokat hazudnak, és az emberek erre rádöbbennek, akkor inkább mást kezdenek el olvasni – mondta a szakember.

A vádak szokott kliséi hiteltelenné váltak

Gyakori vád még mindig, hogy hazánkban antiszemitizmus lenne. A Soros-birodalom csápjai ellen csak a nemzetek összefogásával lehet harcolni. Ha valaki megtámadja, vagy kritikával illetné: menten antiszemitának bélyegezik meg – jelentette ki az egyetemi tanár.

Boros Bánk Levente hozzátette: az antiszemitizmus olyan vád, amelyről az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy nagyon jól működik, mert a megtámadottnak igen nehéz védekeznie ellene. Ez egy bevett fegyver, amit folyamatosan használnak, holott ami húsz-harminc, vagy ötven éve még hatásosnak tűnt, az mára kezd hiteltelenné válni: a hamis vádak egy idő után visszahullanak a vádlók fejére. Az antiszemita kártya már nem játszható ki Európában – jelentette ki a politológus.

Az eljövendő Európa Parlamenti választások nagy valószínűséggel komoly változásokat hoznak. Az állampolgárok érdeke fog kifejeződni, nem az, amit a média erőltet. Az, hogy Magyarországon a liberális sajtó beavatkozik a politikába annak is köszönhető, hogy a szabadelvű politikum megengedi nekik.

Ha Magyarországon a balliberális pártok ténylegesen tudnának cselekedni, akkor nem lenne esélye a „holdudvaruknak” átvenni a szerepüket. Mivel a baloldali és liberális erők nem képesek ellátni politikai szerepüket sem kormányzó, sem ellenzéki tevékenységben, ezért most az a helyzet, hogy a hozzájuk közelálló újságírók, közéleti szereplők morális késztetést éreznek arra, hogy helyettük politizáljanak. Ez nem biztos, hogy egészséges, de ezt tapasztaljuk – mondta Boros Bánk Levente.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat