HunHír.info

2018. Enyészet hava 18. nap, Kartal napja.

Kukázásra cserélte az iskolát Bándy Kata gyilkosa

2018. június 22. 07:41
Hunhír.info

27 évesen, már a börtönben végezte el az elemit Péntek László, aztán a pécsi rendőrségi pszichológusnő gyilkosa a középiskolára áhítozott. Úgy tűnik: Pénteket nem sokáig fűtötte a tudásvágy.

Érettségiről álmodozott, a börtönben rajzversenyeket nyert, és az elmulasztott 8. osztályt becsülettel el is végezte a rácsok mögött a Bándy Kata meggyilkolásáért 40 évre ítélt Péntek László. Ám a lendület nem sokáig tartott: a Bors információi szerint a túlkoros „nebuló” végül hulladékválogatásra cserélte az iskolapadot.

Kamuzott a középsuliról

Péntek még a szegedi Csillag börtönben vizsgázott az általános iskolai alaptárgyakból – magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia és földrajz –, majd átszállították Sátoraljaújhelyre, ahol egy négyfős zárkába került. Korábban azzal kérkedett rabtársainak, hogy a szabad életben középiskolába is járt, ez azonban nem fedi a valóságot. És úgy tűnik, hogy Sátor­aljaújhelyen végleg elment a kedve a továbbtanulástól.

– Nem tanul, hulladékot válogat – mondta lapunknak egy korábbi zárkatársa. – Az anyja Szegeden még látogatta, de ma­napság már nem megy hozzá, csak csomagokat küld neki. Szegeden állítólag még eléggé balhés rabnak számított, volt egy-két fegyelmije, Sátoraljaújhelyen már lehiggadt, jól kijön a társai­val. A cellában van tévéjük, na­gyon készült a foci-vb-re, azt mondta, igyekszik minél több meccset megnézni.

Szépsége lett a veszte

Ismeretes: Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek Lászlóval, aki megfojtotta őt. A lány holttestét július 11-én délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett. Kata szép lány volt, az lett a veszte, hogy megtetszett az akkor 26 éves férfinak. Az ügy közfelháborodást váltott ki, Péntek perét a tévécsatornák és az újságok is követték.

Péntek 2017 februárjában ön­gyilkossággal fenyegetőzött a Csillag börtönben, egy borotvával akarta megvágni magát. Az őrök azonban megakadályozták abban, hogy súlyosabb sérülést okozzon magának.

blikk

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat