HunHír.info

2018. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Trump felboríthatja a második világháború után kialakult rendet

2018. június 21. 19:19
Hunhír.info

Az Egyesült Államok kilépett az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából válaszul arra, hogy a szervezet bírálta Donald Trump bevándorláspolitikáját. Migránsok ezrei érkeztek nemrég Mexikóból, és az elnök következetesen betartja a zéró toleranciát velük szemben.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Régóta várható volt már az Egyesült Államok kilépése az Emberi Jogi Tanácsból, gyakorlatilag azóta, hogy Donald Trumpot elnökké választották, ugyanis az amerikai elnök folyamatosan bírálta az ENSZ genfi székhelyű szervezetét. A kilépés bejelentésekor az amerikai ENSZ-nagykövet, Nikki Haley azt mondta, hogy a szervezet álszent és öncélú, és tevékenységét nem igazán az emberi jogok védelmének szenteli – mondta az M1 washingtoni tudósítója a Ma reggel című műsorban.

A tudósító rávilágított: a kilépés időben valóban egybeesett a bevándorlás bírálatával, hiszen az Emberi Jogi Tanács jordániai származású vezetője egy nappal korábban bírálta az amerikai bevándorlási gyakorlatot, illetve a bevándorlókkal kapcsolatos zéró toleranciát, amelynek jegyében az Amerikába belépő migránsok gyermekeit elszakították a családjuktól. A törvényt még George W. Bush idejében írták alá, és érvényben volt Barack Obama elnöksége idején is, csak azt nem hajtották végre ennyire következetesen és látványosan, mint most.


Nem szakíthatják el a gyerekeket szüleiktől

A felháborodás hatására Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a Fehér Házban, és közölte, hogy az megakadályozza, hogy a gyerekeket elszakítsák szüleiktől, és őket a továbbiakban együtt helyezik majd előzetes letartóztatásba, ugyanis az illegális határátlépés bűncselekménynek számít. A tudósító kijelentette, a zéró tolerancia értelmében, ha valaki ezt a bűncselekményt elköveti, őrizetbe veszik amíg a speciális bevándorlási bíróságok döntést hoznak: kitoloncolják vagy megadják a menedékjogot.

Az egyetlen probléma az elnöki rendelettel, hogy egy korábban életbe léptetett rendelkezés szerint a kiskorú gyermekeket felnőttekkel, még a saját szüleikkel sem tarthatják húsz napnál tovább őrizetben. A tegnap aláírt rendelettel az amerikai kormányzat időt nyert, mindenesetre csütörtökön a képviselőházban szavaznak a bevándorlási törvényről, amelynek két változata is van. Az amerikai kormányzat meglehetősen feszült napok elé néz – mondta a tudósító.

Trump betartja választási ígéreteit

Frank Tibor egyetemi tanár, Amerika-szakértő az M1 Ma reggel című műsorában úgy vélekedett: Trump elnök betartja választási ígéreteit: az őt megválasztó meglehetősen nagy tömegnek tett ígéreteit igyekszik teljesíteni, ugyanis az amerikaiak elvárják, hogy a munkahelyek az amerikaiaké legyenek, és azokat ne bevándorlók vegyék el, azonban ennek családi és emberi jogi következményei is vannak, amelyeket az elnök igyekszik elsimítani.

Emlékeztetett, Donald Trump kilépett a párizsi egyezményből, a washingtoni bevándorlási egyezményből, továbbá felhívta a figyelmet az ENSZ- és az UNESCO-ellenes lépésekre is, amelyek gyengítik ezeknek a szervezeteknek a hatását és befolyását a világpolitikában. Kifejtette, itt nemcsak arról van szó, hogy egy ország kilép, hanem arról, hogy a világ egyik legfontosabb országa ellene fordul ezeknek a szervezeteknek, és Trump felborítja a második világháború után kialakult rendet.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat