HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

Civil szervezetként alakul újjá a Munkásőrség - itt már mindent lehet?

2018. június 17. 08:52
Hunhír.info

Hamarosan civil szervezet formájában alakulhat újjá a rendszerváltás folyamán a Németh Miklós-kormány kezdeményezésére feloszlatott Munkásőrség – értesült a Sztárklikk. A Sztárklikk információi szerint a területileg illetékes törvényszék megkezdte annak a civil szervezetnek a bejegyzését, amely nyíltan a rendszerváltáskor feloszlatott Munkásőrség hagyományait ápolná, eszmeiségét képviselné. Az alapítók ezt egy hagyományőrző egyesület formájában képzelik el.

Menedék - Pálfi

A törvényszék első körben elutasította a bejegyzést, amit többek között azzal indokolt, hogy az egyesület nevében – Munkásőr Hagyományőrző Egyesület – szerepel a munkásőr szó. Ennek használatát a törvényszék az Országgyűlés külön engedélyéhez kötötte, hivatkozva a Munkásőrség megszüntetéséről szóló 1989. évi XXX. törvényre.

Mivel az egyesület alapítói meg vannak arról győződve, hogy a jelenlegi parlament úgysem engedélyezné ezt nekik, így meg sem próbálják, hanem a munkásőr egyenruha színére utalva Acélszürke Hagyományőrző Egyesület néven kérik újbóli bejegyzésüket.

Az Egyesület elnöke, vagy ahogy maguk között nevezik, „országos parancsnoka” az a 29 éves Juhász Norbert, aki korábban a Magyar Kommunista Munkáspárt (mai nevén Magyar Munkáspárt) Központi Bizottságának tagja, annak Heves megyei elnöke volt, később pedig, miután konfliktusba került a szerinte antimarxista nézeteket valló Thürmer Gyulával, a Népi Front Párt alapító tagja lett.

A Magyar Idők egyik korábbi cikke szerint Juhász a Népi Front egri titkáraként számtalan emlékezetes dolgot tett: beszédet mondott a párt kongresszusán és Kádár János sírjánál, 2014-ben vállaltan kommunista programmal indult a bükkszéki polgármesteri címért, 2015 októberében képviselte a magyar kommunistákat a lenini Komszomol újjáalakulásának ünnepén.

Az egyesület alelnökei, azaz „Országos Parancsnokhelyettesei” A. István 76 éves járműgyártás technológus, a Munkásőrség egykori budapesti, VIII. kerületi egységének parancsnoka, valamint a 75 éves J. Lajos, a budapesti X. kerületi Finom Mechanikai Vállalat egykori dolgozója, korábban a Munkásőrség budapesti, „Pataki István” egységének zászlóalj parancsnok-helyettese.

Az egyesület „arculati elemmel” is rendelkezik, ami a régi Munkásőrség emblémája, azzal a különbséggel, hogy az önkényuralmi jelképeket tiltó törvény miatt a csillag nem tiszta vörös, hanem felerészben vörös és fekete.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat