HunHír.info

2018. Enyészet hava 18. nap, Kartal napja.

Civil szervezetként alakul újjá a Munkásőrség - itt már mindent lehet?

2018. június 17. 08:52
Hunhír.info

Hamarosan civil szervezet formájában alakulhat újjá a rendszerváltás folyamán a Németh Miklós-kormány kezdeményezésére feloszlatott Munkásőrség – értesült a Sztárklikk. A Sztárklikk információi szerint a területileg illetékes törvényszék megkezdte annak a civil szervezetnek a bejegyzését, amely nyíltan a rendszerváltáskor feloszlatott Munkásőrség hagyományait ápolná, eszmeiségét képviselné. Az alapítók ezt egy hagyományőrző egyesület formájában képzelik el.

A törvényszék első körben elutasította a bejegyzést, amit többek között azzal indokolt, hogy az egyesület nevében – Munkásőr Hagyományőrző Egyesület – szerepel a munkásőr szó. Ennek használatát a törvényszék az Országgyűlés külön engedélyéhez kötötte, hivatkozva a Munkásőrség megszüntetéséről szóló 1989. évi XXX. törvényre.

Mivel az egyesület alapítói meg vannak arról győződve, hogy a jelenlegi parlament úgysem engedélyezné ezt nekik, így meg sem próbálják, hanem a munkásőr egyenruha színére utalva Acélszürke Hagyományőrző Egyesület néven kérik újbóli bejegyzésüket.

Az Egyesület elnöke, vagy ahogy maguk között nevezik, „országos parancsnoka” az a 29 éves Juhász Norbert, aki korábban a Magyar Kommunista Munkáspárt (mai nevén Magyar Munkáspárt) Központi Bizottságának tagja, annak Heves megyei elnöke volt, később pedig, miután konfliktusba került a szerinte antimarxista nézeteket valló Thürmer Gyulával, a Népi Front Párt alapító tagja lett.

A Magyar Idők egyik korábbi cikke szerint Juhász a Népi Front egri titkáraként számtalan emlékezetes dolgot tett: beszédet mondott a párt kongresszusán és Kádár János sírjánál, 2014-ben vállaltan kommunista programmal indult a bükkszéki polgármesteri címért, 2015 októberében képviselte a magyar kommunistákat a lenini Komszomol újjáalakulásának ünnepén.

Az egyesület alelnökei, azaz „Országos Parancsnokhelyettesei” A. István 76 éves járműgyártás technológus, a Munkásőrség egykori budapesti, VIII. kerületi egységének parancsnoka, valamint a 75 éves J. Lajos, a budapesti X. kerületi Finom Mechanikai Vállalat egykori dolgozója, korábban a Munkásőrség budapesti, „Pataki István” egységének zászlóalj parancsnok-helyettese.

Az egyesület „arculati elemmel” is rendelkezik, ami a régi Munkásőrség emblémája, azzal a különbséggel, hogy az önkényuralmi jelképeket tiltó törvény miatt a csillag nem tiszta vörös, hanem felerészben vörös és fekete.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat