HunHír.info

2019. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Vádat emeltek három fiatalkorú cigány ellen, akik kiraboltak egy 95 éves magyar férfit

2018. június 13. 12:12
Hunhír.info

cigany-es-csendor-250.jpgTavaly augusztusban három "fiú" felfigyelt a VIII. kerületben a Kálvin téren egy nehezen közlekedő idős férfira. Hazáig követték, majd erőszakkal elvették tőle a nyugdíját. A vádirat szerint két fiatalkorú, egy 15 és 16 éves, illetve egy gyermekkorú "fiatal" volt az elkövető – írja a honlapján az ügyészség.

Menedek - Engdahl

Az idős magyar férfi nehezen mozgott és egy bevásárló táskát húzott maga után. A fiatalok megbeszélték, hogy megszerzik a férfi táskáját, ezért követni kezdték őt. A férfi bement egy lakóházba, ahova támadói is utána mentek. A lépcsőházban egyikük felajánlotta az idős embernek, hogy segít vinni a táskát. A férfi elutasította a segítséget, majd felment a második emeletre és ott – mivel nem akarta, hogy a fiatalok megtudják, hogy pontosan melyik lakásban lakik – leült a folyosón.

A fiatalok leültek mellé, majd az egyikük benyúlt a férfi zakójába, amiért ő kiabálni kezdett, ezért az egyik elkövető, hogy a hangoskodást megakadályozza, belenyúlt az idős férfi szájába és kifeszítette azt. Eközben társai átkutatták a zsebeit, és onnan kivették az aznap felvett nyugdíját tartalmazó borítékot. Mivel a sértett megpróbált ellenállni és kapálózott, lefogták a lábait, majd a bevásárló táskáját is átkutatták, ahonnan némi aprópénzt vettek ki, majd mindhárman elfutottak.

Az idős ember értesítette a rendőröket, akik mindhárom elkövetőt rövid időn belül azonosították és elfogták.

A két fiatalkorút a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Harmadik társukkal szemben a kerületi ügyészség a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat