HunHír.info

2019. Ígéret hava 19. nap, Oguz napja.

Dúró Dóra: Novák Előd eltávolítása Simicska kérése volt

2018. június 11. 15:56
Hunhír.info

simicska_lajos-250.jpgSimicska Lajosnak erőteljes ráhatása volt a Jobbik működösére. Elvitathatatlan a szerepe a Jobbik széthullásában - írja az Echotv.hu Nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy kivel állt kapcsolatban, de az szinte bizonyos, az ő kérésére likvidálták Novák Elődöt. Dúró Dóra az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában azt is mondta, még nem döntött mandátuma sorsáról.

Magyar Menedék - Raffay

Dúró Dóra úgy véli, nem volt bölcs döntés Toroczkai László kizárása a pártból, miután egy hónapja a tagság mintegy fele támogatta volna elnökké való megválasztását. Ez nem kompromisszum készségre és kiegyezésre való törekvés a jelenlegi vezetés részéről tette hozzá. Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra nevetségesnek tartja a kizárás indokait, szerinte arról már jóval korábban döntöttek, akkor, amikor platformról még szó sem volt.

Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra arra a kérdésre, megtartja e mandátumát, úgy reagált, nem szeretné elhamarkodni a döntést, mert nagy nyomás van rajta mindkét oldalról. A platform június 23-ai zászlóbontó gyűlése a saját közéleti szerepét illetően és a platform tekintetében is fontos lesz, ugyanis kiderül, hogy van-e igény a társadalomban egy új politikai szervezetre, amely a nemzeti értékrendet ellenzékben képviseli. Dúró Dóra arról is beszélt, hogy az ő kizárása sem volt szabályos. A Jobbikban lezajlott értékrendi változás a párt fele számára nem elfogadható. Ezért is csatlakoztak már nagyon sokan a platformhoz fogalmazott. Emellett Toroczkai kizárása is egy kilépési hullámot indított el. Azóta sorra hagyják el a pártot.

Dúró Dóra szerint nem feltétlenül a néppártosodás elképzelése miatt jutott oda a Jobbik, ahol most van. Ugyanakkor a a párt letért arról az útról, az értékrend alapú politizálásról, amiért létrejött. Ebben a Jobbik előző vezetésének felelőssége van. Szerinte elvitathatatlan, hogy Simicska Lajos látványos Jobbik mögé állása is befolyásolta, hogy a párt hova jutott. Dúró Dóra közölte, soha nem hitt Simicska Lajosban, csak elvekben és értékrendben. Nincsenek bizonyítékai arra nézve, hogy Simicska Lajos a párttal tartotta-e a kapcsolatot és ha igen, akkor kivel. Ugyanakkor többen is jelezték, hogy Novák Előd eltávolítása Simicska kérése volt.

PestiSrácok.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Itt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV - Koltay GáborItt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat