HunHír.info

2019. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Dúró Dóra: Novák Előd eltávolítása Simicska kérése volt

2018. június 11. 15:56
Hunhír.info

simicska_lajos-250.jpgSimicska Lajosnak erőteljes ráhatása volt a Jobbik működösére. Elvitathatatlan a szerepe a Jobbik széthullásában - írja az Echotv.hu Nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy kivel állt kapcsolatban, de az szinte bizonyos, az ő kérésére likvidálták Novák Elődöt. Dúró Dóra az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában azt is mondta, még nem döntött mandátuma sorsáról.

Dúró Dóra úgy véli, nem volt bölcs döntés Toroczkai László kizárása a pártból, miután egy hónapja a tagság mintegy fele támogatta volna elnökké való megválasztását. Ez nem kompromisszum készségre és kiegyezésre való törekvés a jelenlegi vezetés részéről tette hozzá. Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra nevetségesnek tartja a kizárás indokait, szerinte arról már jóval korábban döntöttek, akkor, amikor platformról még szó sem volt.

Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra arra a kérdésre, megtartja e mandátumát, úgy reagált, nem szeretné elhamarkodni a döntést, mert nagy nyomás van rajta mindkét oldalról. A platform június 23-ai zászlóbontó gyűlése a saját közéleti szerepét illetően és a platform tekintetében is fontos lesz, ugyanis kiderül, hogy van-e igény a társadalomban egy új politikai szervezetre, amely a nemzeti értékrendet ellenzékben képviseli. Dúró Dóra arról is beszélt, hogy az ő kizárása sem volt szabályos. A Jobbikban lezajlott értékrendi változás a párt fele számára nem elfogadható. Ezért is csatlakoztak már nagyon sokan a platformhoz fogalmazott. Emellett Toroczkai kizárása is egy kilépési hullámot indított el. Azóta sorra hagyják el a pártot.

Dúró Dóra szerint nem feltétlenül a néppártosodás elképzelése miatt jutott oda a Jobbik, ahol most van. Ugyanakkor a a párt letért arról az útról, az értékrend alapú politizálásról, amiért létrejött. Ebben a Jobbik előző vezetésének felelőssége van. Szerinte elvitathatatlan, hogy Simicska Lajos látványos Jobbik mögé állása is befolyásolta, hogy a párt hova jutott. Dúró Dóra közölte, soha nem hitt Simicska Lajosban, csak elvekben és értékrendben. Nincsenek bizonyítékai arra nézve, hogy Simicska Lajos a párttal tartotta-e a kapcsolatot és ha igen, akkor kivel. Ugyanakkor többen is jelezték, hogy Novák Előd eltávolítása Simicska kérése volt.

PestiSrácok.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat