HunHír.info

2018. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Migrációs hullám indulhat több irányból Európa felé - nincs mese, lőni kell!

2018. június 10. 13:03
Hunhír.info

hatarvadasz-250.jpg„Újabb menekülthullám érkezhet a balkáni útvonalon” – erre figyelmeztetett az Európai Bizottság. Azt egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy mennyien indulnak ismét útnak, de szakértők szerint a 2015-ös válság csak a jéghegy csúcsa volt.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet kutatója szerint a vonatkozó statisztikák is alátámasztják az élénkülést, ami elsősorban a görög–török határ felől tapasztalható, emiatt lehetséges, hogy a nyugat-balkáni útvonal is újra nyomás alá kerülhet.

A szakértő az M1 Unió 28 című műsorában azt mondta: a migránsok más útvonalakat is próbálnak felfedezni, így elmennek Bosznia-Hercegovina irányába. A Frontex adatai szerint egyébként Görögországba már több mint húszezren érkezetek szárazföldön és tengeri úton idén, ez a szám a következő hónapokban tovább nőhet.

Több oka is van annak az Európai Bizottság szerint, hogy ismét tömegével indulnak útnak a migránsok. Egyrészt a szíriai helyzet még mindig nem rendeződött, ráadásul a török hadsereg hadjáratai miatt kurdok tömegei is útra kelnek Szíriából. Emellett a Törökországban tartózkodó migránsok közül is sokan akarnak elindulni, miután hangulatkeltés zajlik ellenük az országban.

Kudarc az unió és Törökország megállapodása

Ezzel párhuzamosan pedig a gyakorlatban kudarcot vallott az EU–török megállapodás, a tagállamok ugyanis egyre kevesebb migránst vesznek át Törökországtól. Így a török–görög határ közeléből sokan indulnak el. Csak a szárazföldi határszakaszon 6100 határsértőt fogtak el eddig az idén, ami kilencszeres növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A szakértő szerint a szárazföldön érkező migráció ismét komoly nyomást jelenthet Magyarország térségére is, szerinte itt igazolódik be az, hogy a magyar jogalkotó az EU–török megállapodástól függetlenül ezúton is mindent megtett azért, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja.

Több EP-képviselő szerint ugyanakkor meghívót jelent a migránsoknak, hogy az Európai Parlamentben megszavazták a felső korlát nélküli kvótarendszert is lehetővé tevő új dublini szabályozást.

A javaslatot még az Európai Bizottságnak is el kell fogadnia, ami akár már a június végi EU-csúcson megtörténhet. A koncepció szerint az illegális bevándorlók dönthetnék el, hogy melyik országban akarnak élni. Attól a tagállamtól pedig, amely nem vesz át migránsokat, megvonnák az uniós támogatások egy részét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat