HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Fogy a japán nemzet is - de ott vajon mi a megoldás?

2018. június 07. 13:32
Tomcat - Hunhír.info

bevandorlas-250.jpgMiközben az európai "felvilágosultak" ellentmondást nem tűrve harsogják, hogy az öregedő lakosság megmentésére feltétlenül fekete-afrikai és muszlim hordákat kell tömegesen importálni, Japán is hasonló problémákkal néz szembe. A japán kormánynak azonban esze ágában sincs nemzetét "félmajmokkal" felhígítani valami hóbortos gazdasági elképzelések mentén.

Menedek - Engdahl

A távol-keleti szigetország lakossága a XX. században hatalmasat ugrott: 1900-ban még 44 millióan, 2000-ben viszont már 128 millióan éltek Japánban. Az ezredforduló óta azonban a grafikon lejteni kezdett. A japán lakosság átlagéletkora jelenleg 46,3 év, amivel megelőzi a legtöbb európai országot, és az ENSZ becslése szerint 2100-ra a lakosságszám ismét 45 millióra eshet vissza. A gyors fogyás fő oka az, hogy a technikával alaposan körülvett japán fiatalok nem akarnak gyermeket vállalni.

A japán kormány az elmúlt tíz évben egyre-másra hozott gyermek- és családbarát intézkedéseket, amelyek azonban sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Továbbra sincs azonban napirenden, hogy a hiányzó népességet idegenekkel pótolják, hiába hangoztatja egyre gyakrabban az amerikai média, hogy hosszú távon "csak ez lehet a megoldás". A japánok inkább szembenéznek a ténnyel, hogy országuk páratlan gazdasági csodája és szédületes XX. századi fejlődése csupán egy epizód volt a történelemben, amely lezárult, és most szűkösebb évtizedek következnek, de nem adják hazájukat jöttmenteknek. Akkor sem, ha az ENSZ szerint 2800-ra már csak kétmilliónyian lesznek.

Mit mondhatnánk? Banzai Nippon!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat