HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Óriási botrány és bukás a feminista lövöldözős játék

2018. május 27. 05:46
Tomcat - Hunhír.info

vilaghaboru-500.jpgAz Electronic Arts hatalmas reklámkampánnyal mutatta be a Battlefield videojáték-sorozat ötödik részét, amelyben ismét a második világháború elevenedik meg. A készítők büszkén állítják, hogy ezúttal sikerült a történelmi hűséget és a látványvilágot egyaránt hiperrealisztikusra hangolni, így valóban azt láthatjuk a képernyőn, ami a valóságban történt.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Ezt hallva máris felszaladhat a hadtörténelmet ismerők szemöldöke, hiszen a Battlefield mindig is csak egy bárgyú lövöldözős játék volt, amelyben pár méter magasan cikázó nehézbombázókkal és célba találni soha nem tudó ellenséges katonák garmadájával találkozhatunk, természetesen szuperhősként aprítva egymagunk egész ezredeket. Ezúttal azonban a történet a női katonák körül forog, mert az Electronic Arts szerint a nők ugyanolyan arányban vették ki a részüket az európai hadszíntér eseményeiből, mint a férfiak. Épp ideje "igazságot tenni", és a szándékosan letagadott hőstetteket megörökíteni...

Ugye a kedves Olvasó most könnyes szemmel elővette a nagymama megsárgult fényképét, amelyben rohamsisakban, feltűzött szuronnyal veri vissza a román csapatokat a Keletinél? Végre elismerik őt... És azt a sok millió női katonát... Félreértés ne essék, a játék egyáltalán nem a szovjet katonanőket jeleníti meg, akik valóban léteztek, bár ők sem voltak sokan. Azok pont nincsenek sehol.

Hollywood mellett a videójáték-ipar is egyre jobban erőlködik, hogy a "nemi és faji sztereotípiák" elleni harc keretében meghamisítsa a történelmet. A Battlefield előző részében például, amely az első világháborút "mutatta be", néger német és brit katonák tömege jelent meg. A nemrég megjelent, cseh fejlesztésű Kingdom Come: Deliverance című játékot pedig, amely a XV. századi huszita háborúkat jeleníti meg, őrjöngve szidták a szélsőbaloldali kritikusok, mert szerintük abban nem szerepelt elég néger, arab és ázsiai karakter, és szerintük a női és homokos harcosok sem jelentek meg megfelelő arányban. Egyes körökben úgy gondolják, a történelem is csak egy mese, amit ugyanúgy át lehet írni saját szájízük szerint, mint a Csillagok háborúja történetét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat