HunHír.info

2019. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Forrnak az indulatok Ácson a földesúrként viselkedő momentumos cigány polgármester, Lakatos Béla miatt

2018. május 25. 07:20
Hunhír.info

cigany_250.jpgKőkemény, indulatos vita alakult ki csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Ácson, ahol eredetileg rendkívüli képviselőtestületi ülésen kívánták eldönteni a döntéshozók, hogy polgármester maradhat-e az utóbbi időkben botrányos viselkedéséről elhíresült cigány, Lakatos Béla. A kisváros művelődési otthonában megrendezett lakossági fórumon sokan vettek részt, de az estére sem tisztázódott teljesen, hogy a Lakatos sorsáról szóló rendkívüli ülést már megtartották-e, az azonban bizonyos, hogy a település vezetése patthelyzetben van.

Magyar Menedék - Grandpierre

Ennek egyik oka, hogy a polgármester pszichiátriai betegségére hivatkozva betegállományba vonult, bírálói szerint így azonban nem láthatja el hivatali feladatait, nélküle viszont a képviselőtestület is tehetetlen.

A csütörtöki lakossági fórum fő témája az volt, hogy a cigány Lakatos Béla nemrég az egyik helyi iskolában verbálisan inzultálta a pedagógusokat, majd a testnevelés órán résztvevő gyermekeket kizavarta a tornateremből. Lakatos a korábbi hasonló esetekhez hasonlóan nőket sértegetett, a tanulókban pedig komoly félelmet váltott ki.

Bár a polgármester pártján álló képviselők szerint a gyermekek túloztak az esetről, a PestiSrácok.hu stábjának több szülő is elmondta, hogy ötven kisiskolás nem ferdíthette el ugyanúgy a történteket. A napokban a polgármester állítólag a média útján elnézést kért az érintettektől, az ácsiak szerint ugyanakkor az lenne az elvárható minimális tisztesség a részéről, ha kiállna a helyiek elé, és nyilvánosan követné meg őket.

A megrögzött pártszédelgőként ismert, jelenleg a Momentumot erősítő cigány, Lakatos Béla menesztésének érdekében az utóbbi napokban petíciót kezdeményeztek a helyiek, és a hétezres lélekszámú kisvárosban rövid idő alatt több mint ezerhatszázan írták alá azt.

Az ácsiak szerint ugyanakkor a kisvárosban félelem uralkodik, mivel a cigány polgármester az önkormányzatnál, vagy ahhoz kapcsolódó cégeknél dolgozó embereket állásaik elvesztésével zsarolja, ha kritizálni merik tevékenységét. A lakossági fórumon felszólalt a polgármester nagynénje is, aki stábunknak elmondta, hogy Lakatos másokhoz hasonlóan őt is kisemmizte, és nem is hajlandó szóba állni vele.

Az ácsiak szerint a korábban köztiszteletben álló pedagógusként ismert Lakatos Béla viselkedése azután változott meg fokozatosan és drámaian, hogy nyolc esztendeje polgármester lett. A helyiek a fenti történet miatt attól tartanak, hogy a férfi olyan tettlegességre is képes, amelynek tragédia lehet a vége, féltik az önkormányzat dolgozóit, a képviselőket, és a diákokat, tanárokat is. Bár Lakatos beteget jelentett, és hivatalosan nem is hajlandó szóba állni senkivel, a település honlapján közzétett felhívása szerint mindenkivel szívesen elbeszélget, akinek észrevétele van a Gárdonyi Iskolában kialakult állapotok miatt. Ezt viszont – más egyebek mellett – a helyiek szerint nem teheti meg, mivel vagy betegállományban van, vagy ellátja a polgármesteri feladatait, a kettő együtt nem lehetséges, egyúttal törvényellenes is.

Sokan úgy vélik, hogy mivel Lakatos Béla pszichiátriai gondjaira hivatkozva húzódott a háttérbe, nincs mérlegelési képességei birtokában, ezért alkalmatlan a település vezetésére. Az ácsiak szerint a mellette a végsőkig kitartó alpolgármester, Csuka László – aki stábunkat meglátva elhagyta a lakossági fórum helyszínét – és néhány képviselő azért támogatja még mindig Lakatost, mert a kisváros költségvetése, kasszája egy családi önsegélyező egyletként működik, a financiális érdekek pedig minden morális limitet felülírnak.

Stábunk Ácson láthatott nemrég több mint ötvenkétmillió forintért felújított, omladozó vakolatú, gazos tetejű orvosi rendelőt, amelyet az alpolgármester feleségének cége renovált, és csaknem 4,5 millió forintért körbekerített és lezárt, embermagasságú gyommal benőtt területet, amely Lakatosék értelmezésében egy modern játszótér a gyermekeknek.

Lakatos Béla nemrég jelezte, hogy lemond a polgármesterségről, ezt azonban egyebek mellett olyan feltételekhez kötötte, hogy továbbra is felveheti havi csaknem félmillió forintos tiszteletdíját, megtarthatja a város költségvetéséből neki biztosított luxusautót, de mindeddig még a rendhagyó módon kedvező egyéni kondíciók ellenére sem vált meg hivatalától.

pestisrácok.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat