HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Újabb magyarverés Temerinben

2008. június 16. 20:04
HunHír.Hu

Hétvégén újabb magyarverés volt a délvidéki Temerin városában. Két fiatal férfit vertek meg az utcán, egyikükön azonnali műtétet hajtottak végre, hogy megmentsék a szeme világát.

A szülőktől kapott információk szerint 2008. június 14-én éjjel egy óra tájban Temerinben minden ok nélkül rajtaütésszerűen megtámadták és súlyosan bántalmazták az utcán békésen közlekedő K. Roland (19 éves) és K. Viktor (18 éves) magyar fiatalokat – olvasható a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) közleményében.

Előbbit sörösüveggel leütötték és megrugdosták, olyannyira, hogy az újvidéki kórházban szombaton sürgős műtéti beavatkozásra volt szükség szeme világa megmentésének érdekében. Az incidenst követően a tettesek elegáns terepjárójukba vágták magukat, és elmenekültek a helyszínről. Alapos a gyanú, hogy a támadók 25-30 év körüli Staro Durdevó-i és járeki illetőségű lakosok, noha mindketten tagadják a vádakat. Nem hivatalosan úgy értesült a magyar párt, hogy aznap éjjel más kilengést is elkövettek.

Hétfőn Ágoston András, a VMDP elnöke és Csorba Béla, a VMDP körzeti szervezetének elnöke a helyi rendőrségen is tájékozódott az ügyben. Az illetékesek megerősítették a fentieket, s elmondták, hogy az ügy nyomozati szakasza még nem ért véget. Az eset nyugtalanítja a helyi közvéleményt, annál is inkább, mert hétfőn kezdődött meg a szabálysértési eljárás egy korábbi magyarverés ügyében. Körülbelül egy hónappal ezelőtt egy nagyobb csoport szerbül beszélő rendbontó kötött bele és vert össze brutálisan két békésen közlekedő magyar fiatalt.

Ezek az esetek azt jelzik, hogy a kisebbségellenes támadások környezetünkben nem szűntek meg – áll a nyilatkozatban. Itt volna az ideje felülvizsgálni az eddigi szabálysértési eljárások jogi hátterét, és kompatibilissé tenni az európai gyakorlattal, hiszen az általában enyhe szerbiai büntetéseknek jelenleg szemmel láthatóan nincs visszatartó erejük, és mindaddig nem is lehet, amíg az önvédelmet gyakorló megtámadottat közcsendháborításáért éppúgy megbüntetik, mint az egymásnak falazó, egymást védő, legtöbbször csoportosan garázdálkodó huligánokat – zárul a VMDP állásfoglalása.

Vajdaság Ma

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat