HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Letöltendőt kértek a Tomcatre

2018. május 17. 05:40
Hunhír.info

tomcat_250.jpgLetöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamásra egy 2015-ös önbíráskodási ügy miatt. A vád szerint az elsőrendű vádlott által alapított Tolvajkergetők csoport egy nem beszámítható tolvajt bántalmazott és hamisan rendőrnek adta ki magát. A védelem szerint a vádlottak hasznos társadalmi tevékenységet végeztek, és csak jogos önvédelmet követtek el.

Menedék - Pálfi

2011-ben alakult Polgár Tamás vezetésével a csoport, amely sajátos módszerekkel viselt hadat a biciklitolvajokkal. A tolvajkergetők csali kerékpárokat kihelyezve, speciális nyomkövetővel buktatták le nemcsak őket, de az orgazdákat is.

Módszerük megkérdőjelezhető volt, sikerességüket azonban senki sem vitatta. Videóikat az interneten több százezren követték, egészen egy 2015-ös budakeszi esetig. A vád szerint a csoport akkor egy gyógyszer és kábítószer befolyása alatt álló biciklitolvajt bántalmazott.

Az ügyészség szerint csak a szerencsén múlt, hogy a sértett orrát eltörő rúgás nem okozott halálos sérülést, ráadásul szerintük a tolvajkergetők hatóságként viselkedtek. Az önbíráskodás vádját a védelem tagadja, ügyvédje szerint Polgár Tamásnak nem a sértett bántalmazása volt a célja, hanem az orgazda lebuktatása.

A kommunikáció, amely egyrészt ugye a tanúvallomásokból, másrészt ugye a vádlotti vallomásokból, harmadrészt egyébként a felvételekből egyértelműen rekonstruálható iránya nem a bicikli visszaszerzése, hanem a bicikli megtaláláson keresztül az adott elkövető, esetleges orgazda megtalálása volt - mondta Polgár Tamás ügyvédje, Czipri Zoltán.

Polgár Tamást az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett kísérletével vádolja és letöltendő börtönbüntetést kért rá, társaira pedig felfüggesztett szabadságvesztést társtettesként elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Halmazati szabályokra figyelemmel, a tételkeret vonatkozásában a 2-12 év, amelynek középmértéke a hét év, figyelembe véve az enyhítő és súlyosító körülmények számát, egyéni és generális prevenciót, melyek jelen cselekmény esetében kiemelt jelentősége van annak, hogy az állampolgárok jogos igényeiket törvényes úton érvényesítsék, illetően kiemelt jelentősége van az itt betöltött vezető szerepének a középmértéken történő büntetés szolgálja ezen célokat - hangoztatta Fialka Orsolya, ügyész.

Az ismeretlen helyen tartózkodó első rendű vádlott csak postán, illetve videóüzenetekben tagadta a vádhatóság állításait és kérdőjelezte meg a kirendelt szakértőket.

Szó sem volt életveszélyes koponyaűri sérülés veszélyéről, ez egy abszolút kitalált hülyeség, amit a Dr. Dombai Gyula nyilván azért mondott, mert befolyásolni akarta az ügyet, más oka nem lehet - reagált Polgár Tamás.

A tárgyalás a másod és harmadrendű vádlott képviselőinek védőbeszédével, illetve a vádlotti utolsó szóval folytatódik.

hírtv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat