HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Czegő Zoltán: Állami engedéllyel

2018. május 11. 18:13
Hunhír.info

roman-magygyulolok.jpg„A törvényes román államban növekszik az idegen fajú magyar lakosság, a román állam engedélyével. Nem hiszem, hogy ezt a történelmi tökmagolást valaha is megszokjuk, noha naponta írják, mondják a magukét román lapjaikban. Amiért most szóvá teszem az ismert szólamot, az az újabb honfoglalási roham. A gyávák, a megélhetési fajgyűlölet szolgái sörsátrakban döngetik a mestergerendákat."

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A gyávák, a megélhetési fajgyűlölet szolgái sörsátrakban döngetik a mestergerendákat. Fotó: illusztráció Fotó: illusztráció

Elkezdődött – mármint Romániában – a magyar nyelvű oktatás különválása. Eme figyelmeztetést olyan súllyal próbálja ejteni, leírni bizonyos Viorel Conțiu a marosvásárhelyi Cuvînt Liber nevű lapban, mint aki rájött végre, hogy tulajdonképpen mitől hámlik a hárs. És visszarepdes a maga szárnyacskáin a 16. századig Erdélybe, Székelyföldre, bizonyítani akarván, milyen idők után mekkorát fejlődött Csíkország, Hargita megye. Mondanám József Attila szavaival, hogy ne szisszenjünk minden kis szilánkhoz, ám Conțiu óriási felfedezései ott maradnak hasmánt a földön, a történelmi pocsolyában, akár a csíki, háromszéki román iparosítás a 90-es években.

Ami újdonság is lehet, hogy immár Hargita megyét is elárasztják a román sajtó prédikátorai. Mintha Marosvásárhellyel már végeztek volna. A tanügy megosztása is elkezdődött, az igaz, egész Erdélyben. Magam kimondottan örvendenék, ha csak most került volna sor Csíkszeredára, ám nem így van. A magyarság teljes letámadása elkezdődött majdnem száz esztendővel ezelőtt. Kirablással, eltulajdonítással, de még hamarább az ortodox egyházi bankok létesítésével, mert ugye a pénznek nincs szaga.

Hadd idézzek a pehelykönnyű cikkentyű hulladékhéjából a szerző igazolására. „Ami igaz, az igaz, hogy a magyar nyelvű oktatás a román államtól minden támogatást megkapott.” Sunyi kezdeményezés most már Csíkszereda irányába, nehéz ostromra készül a törvényes román állam; így nevezi Conțiu a mostani román államot, melynek a teteje bizony sok helyen beázik. És nem kell csapatmérkőzésekre járnunk, hogy halántékon vágjon a mi idegenségünk fitogtatása naponta; itt most ez ige is hallatik.

„A törvényes román államban növekszik az idegen fajú magyar lakosság, a román állam engedélyével. Nem hiszem, hogy ezt a történelmi tökmagolást valaha is megszokjuk, noha naponta írják, mondják a magukét román lapjaikban. Amiért most szóvá teszem az ismert szólamot, az az újabb honfoglalási roham. A gyávák, a megélhetési fajgyűlölet szolgái sörsátrakban döngetik a mestergerendákat."

hirmondo.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat