HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Antiszemitizmus a Soros-bírálat?

2018. április 27. 07:10
Hunhír.info

uj-vilagrend-500.jpgEzzel a címmel tárgyalja a független német Contra Magazin azt a tényt, hogy – mint összefoglalójában írja – „aki George Sorost és programját kritizálja, azt azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják, mégpedig azon médiumokban, amelyek kapcsolódnak a Nyílt Társadalom Alapítványhoz”. Amihez gúnyosan hozzáteszi: vajon mindez csak összeesküvés-elmélet? A kulcsfontosságúnak és páratlanul bátornak tekinthető cikk azzal indít, ami oly sokaknak szembetűnő: hogy minden, a magyar kormányt és más Soros-bírálókat támadó írás azzal indul, illetve az szerepel benne hangsúlyos helyen, hogy Soros zsidó származású és holokauszttúlélő. Csakhogy Soros zsidó származása semmilyen alapvető megfontolást vagy szerepet nem játszik a támadásokban, hiszen a tőzsdespekuláns Izraelben például „persona non grata”, vagyis az egyes személyek és cselekedeteik kritikáját nem szabad áthelyezni egy etnikai vagy vallási csoportra. Az általánosítás, teszi hozzá a cikk, egyáltalán nem helyénvaló.

Menedék - Atilla

Fel kell tenni a kérdést: miért van az, hogy amikor például Orbán Viktor magyar miniszterelnök vagy Johann Gudenus, az Osztrák Szabadságpárt vezető politikusa a Magyarországról származó és az USA-ba emigrált multimilliárdost és „emberbarátot” (idézőjel az eredetiben – L.I.) kritizálja, akkor a bírálót azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják? Miért van az, hogy ezt mindenekelőtt olyan médiumok teszik, amelyek elkötelezettek Soros iránt és valóságos hecckampányt folytatnak bírálói ellen?

Csak nem azért, mert az ilyen médiumok a Soros Nyílt Társadalom Alapítványa által is anyagilag támogatott Project Syndicate médiahálózatának tagjai? Mint a Handesblatt, a Die Welt, a Süddeutsche Zeitung, a Wirtschaftswoche (Németország), a Die Presse, a Der Standard (Ausztria), a Der Bund és a Tages-Anzeiger (Svájc)? Sok mutat arra, hogy számos politikusnak, a baloldaltól a konzervatív oldalig, de a média képviselőinek is szoros kapcsolatuk van George Sorossal és szervezeteivel, csakúgy, mint a hozzájuk kapcsolódó Bilderberg-találkozókkal?

Itt nem egyfajta „zsidó világ-összeesküvésről” van szó, ahogy egyes Soros-bírálóknak azonnal a szemére vetik, hanem sokkal inkább arról, hogy a multimilliárdos és szervezetei olyan globalista ügyrendet tolnak maguk előtt, amelyben az „Egy Világ”, tehát egy határok és nemzetek nélküli világ célkitűzését akarják elérni, mégpedig a demokrácia és emberi jogok álarca mögé rejtőzve, noha ezek egy ilyen világban semmiféle szerepet nem kapnának.

Soros már az amerikai establishment tagja, amely valójában az Egyesült Államok fölött uralkodó pénzügyi oligarchia, és azt reméli, hogy globalista eszméivel megteremti az alapját egy olyan világuralmi elitnek, amely bolygónk és népének sorsát irányítja.

Ami csak azért lehetséges, mert ezen establishment egyes tagjainak akkora mérhetetlen vagyona van, amely révén a gazdaságot, a pénzügyi rendszert és végül a politikát is erősen befolyásolni tudják. Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem a csupasz tény, ha megnézzük a világ milliárdosainak listáját. És Soros ezek egyike.

Lovas István - demokrata.hu - hunhír.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat