HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Identitás Generáció: Nem csökken a migrációs nyomás

2018. április 25. 21:14
Hunhír.info

migransmenet-keletibol-2015-09-04-250.jpgNyilatkozott az M1-nek az a férfi, aki egy nemzetközi önkéntes csoport tagjaként a hétvégén lezárt egy hágót a Francia-Alpokban, az egyik észak felé vezető bevándorlási útvonalon. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy mindenképpen lépnie kell Európának, mert ha nem sikerül megállítani az illegális bevándorlókat, akkor a jelenleginél is nagyobb bajba kerül az Unió.

Menedék - Baráthosi

Az Identitás Generáció nevű szervezet egyik magyar tagja készített felvételeket néhány napja a francia-olasz határ közelében. A felvételeken az látszik, ahogy az Európa különböző országaiból származó migráció-ellenes aktivisták elbarikádozták az Échelle-hágót, ahol az elmúlt években több ezer bevándorló kelt át illegálisan. A misszió célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a határátkelők védtelenségére.

A szervezet egyik vezetője az M1-nek nyilatkozott. Elmondta: a három ott töltött nap alatt több száz migránst sikerült megállítaniuk. Ezzel is azt akarták bebizonyítani az európai vezetőknek, hogy a határok védhetőek. Bódi Ábel arról beszélt: magyarként különösen fontosnak tartja, hogy részt vegyen az akcióban, hiszen fontos számára szülőhazája jövője.

Míg francia, német, dán, angol és magyar aktivisták Európa határain szállnak szembe az illegális migrációval, itthon a hatóságok a nap 24 órájában védik Magyarország déli határát. Szerdán ismét több tucat határsértőt állítottak meg a kerítésnél. Reggel kilenc afgán férfi próbált illegálisan az országba jutni Bács-Kiskun megyénél. Röszkénél pedig kamionban megbújva találtak öt határsértőt a rendőrök.

Rendszeresen próbálkoznak a magyar határnál

Románia felől rendszeresek a határátlépési kísérletek. Iraki és marokkói férfiakat fogtak el a hatóságok Komlódtótfaluban, majd átadták őket a román határőrizeti szerveknek. A román útvonal népszerű, ezt jól mutatja az is, hogy csak tavaly több menedékkérelmet regisztráltak az országban, mint az előző tíz évben összesen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat