HunHír.info

2018. Ígéret hava 27. nap, Ede napja.

Identitás Generáció: Nem csökken a migrációs nyomás

2018. április 25. 21:14
Hunhír.info

migransmenet-keletibol-2015-09-04-250.jpgNyilatkozott az M1-nek az a férfi, aki egy nemzetközi önkéntes csoport tagjaként a hétvégén lezárt egy hágót a Francia-Alpokban, az egyik észak felé vezető bevándorlási útvonalon. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy mindenképpen lépnie kell Európának, mert ha nem sikerül megállítani az illegális bevándorlókat, akkor a jelenleginél is nagyobb bajba kerül az Unió.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Az Identitás Generáció nevű szervezet egyik magyar tagja készített felvételeket néhány napja a francia-olasz határ közelében. A felvételeken az látszik, ahogy az Európa különböző országaiból származó migráció-ellenes aktivisták elbarikádozták az Échelle-hágót, ahol az elmúlt években több ezer bevándorló kelt át illegálisan. A misszió célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a határátkelők védtelenségére.

A szervezet egyik vezetője az M1-nek nyilatkozott. Elmondta: a három ott töltött nap alatt több száz migránst sikerült megállítaniuk. Ezzel is azt akarták bebizonyítani az európai vezetőknek, hogy a határok védhetőek. Bódi Ábel arról beszélt: magyarként különösen fontosnak tartja, hogy részt vegyen az akcióban, hiszen fontos számára szülőhazája jövője.

Míg francia, német, dán, angol és magyar aktivisták Európa határain szállnak szembe az illegális migrációval, itthon a hatóságok a nap 24 órájában védik Magyarország déli határát. Szerdán ismét több tucat határsértőt állítottak meg a kerítésnél. Reggel kilenc afgán férfi próbált illegálisan az országba jutni Bács-Kiskun megyénél. Röszkénél pedig kamionban megbújva találtak öt határsértőt a rendőrök.

Rendszeresen próbálkoznak a magyar határnál

Románia felől rendszeresek a határátlépési kísérletek. Iraki és marokkói férfiakat fogtak el a hatóságok Komlódtótfaluban, majd átadták őket a román határőrizeti szerveknek. A román útvonal népszerű, ezt jól mutatja az is, hogy csak tavaly több menedékkérelmet regisztráltak az országban, mint az előző tíz évben összesen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat