HunHír.info

2018. Újkenyér hava 19. nap, Huba napja.

Nem volt hajlandó kezet fogni a muszlim nő, elvesztette francia állampolgárságát

2018. április 24. 06:07
Hunhír.info

Jogerősen tagadták meg a francia állampolgárságot attól az algériai nőtől, aki nem volt hajlandó kezet fogni azokkal a tisztviselőkkel, akik átadták volna neki az állampolgársági dokumentumokat.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Helyben hagyta Franciaország legmagasabb szintű közigazgatási bírósága, az Államtanács azt a korábbi ítéletet, amiben megvonták az állampolgárságot egy algériai nőtől, mert nem volt hajlandó kezet fogni a tisztviselőkkel.

A New York Times szerint az algériai nő még 2010-ben kötött házasságot egy francia állampolgárral Algériában, majd öt évvel később benyújtotta honosítási kérelmét, amit rendben elbíráltak. 2016-ban végül ünnepélyes keretek között adták volna át az állampolgárságról szóló dokumentumokat a nőnek, ám az a ceremónián vallási okokra hivatkozva nem volt hajlandó kezet fogni a férfi tisztviselőkkel. A tisztviselők pedig ezek után nem voltak hajlandók átadni a nőnek az állampolgársági papírokat.

Természetesen a nő fellebbezett, míg végül ügye az Államtanács elé került. Az Államtanács végső döntése indoklásában kifejtette, hogy a nő viselkedése „az adott helyszínen és adott pillanatban szimbolikus aktusként értelmezhető, amellyel azt mutatta meg, mennyire nem akar asszimilálódni”.

Bár a bírósági ítélet nem részletezi a nő vallását, sejthető, hogy muszlim asszonyról van szó, akinek vallása tiltja, hogy férjén és közeli rokonain kívül más férfival közvetlen testi kontaktusba kerüljön.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat