HunHír.info

2019. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

A Hamasz bosszúval fenyeget a Malajziában megölt drón- és rakétaszakértőjéért

2018. április 23. 15:39
Hunhír.info

szir-lazado.jpgA Hamász iszlamista szervezet szombaton megtorlással fenyegette Izraelt a Malajziában meggyilkolt villamosmérnökért, aki a szervezet katonai szárnyának egyik parancsnoka volt. A megölt férfi harci drón és rakéta-rendszer szakértő volt. Avigdor Liberman védelmi miniszter nem kívánta kommentálni, hogy Izrael részt vett-e Fadi Mohammad al-Batsh meggyilkolásában.

A Hamász vezetője, Ismail Haniyeh az izraeli Moszad kémszolgálatot vádolta Fadi Mohammad al-Batsh meggyilkolásáért Kuala Lumpurban, és bosszút esküdött: “A Moszad nem ússza meg ezt a szégyentelen, rettenetes bűncselekményt. Ez egy rendezetlen számla köztünk és közte,”- mondta Haniyeh egy Batshért felállított gyászsátorban Gázában. Batsh családja szintén a Moszadot vádolta a gyilkosságért.

Avigdor Liberman védelmi miniszter nem kívánta kommentálni, hogy Izrael részt vett-e Fadi Mohammad al-Batsh meggyilkolásában.

Egy vasárnapi rádiós interjú során azonban megígérte, hogy al-Batsh holttestének Gázába szállítását nem fogják engedélyezni addig, amíg a Hamász a meggyilkolt izraeli katonák, Hadar Goldin és Oron Shaul maradványait vissza nem adja Izraelnek, de azt mondta, a végső szó az egyiptomiaké a gázai határátkelőhelyeket illetően.

A gázai származású tudós, Batsh nemrégiben megjelentetett egy drón fejlesztésről szóló anyagot.

Ha Izrael áll a kiiktatása mögött, mutatott rá az izraeli 10-es csatorna riportja, akkor a Moszad nyilvánvalóan arra koncentrált, hogy megakadályozza, hogy a Hamasz fejlett technológiákhoz jusson.

A kuala lumpuri rendőrfőnök, Datuk Seri Mazlan Lazim azt nyilatkozta, a két gyanúsított egy nagy teljesítményű motorkerékpáron “10 lövést adott le, ezek közül négy a fejét és a testét találta el. A helyszínen meghalt.”

“A rendőrség két üres töltényhüvelyt talált a helyszínen,” – mondta a rendőrfőnök a Bernama állami hírügynökség szerint.

A biztonsági kamerák felvételei alapján a két támadó körülbelül 20 percig várt a környéken a támadás előtt.

“Úgy hisszük, hogy Batsh volt a célpontjuk, mert két másik személy korábban sértetlen elsétálhatott. Meg fogjuk nézni az összes CCTV felvételt a környéken, hogy azonosítsuk a gyanúsítottakat, és megszerezzük a motorkerékpár regisztrációs számát”- nyilatkozta a rendőrfőnök.

A maláj miniszterelnök-helyettes a Reuters-nek azt mondta, a gyanúsítottak egy külföldi hírszerző ügynökséghez köthető európaiak lehettek, és Batsh “kapcsolatban állt a külföldi hírszerzéssel és pro-palesztin civil szervezetekben tevékenykedett, akit villamosmérnökként és rakétaszakértőként ábrázolt. ” Ezek alapján elképzelhető, hogy a férfi haláláért egy Palesztinával hadilábon álló ország a felelős.”

Míg Batsh a Hamász tagja volt, unokatestvére, Khaled vezető tisztviselő az iszlám Dzsihád csoportban. Khaled szintén a Moszadot vádolta a gyilkosságért.

Később szombaton a Hamász fegyveres szárnya gyászházat nyitott Gázában Batsh tiszteletére. A sátor bejáratánál a felirat al-Batsh-ot a szervezet katonai szárnyának tagjaként és parancsnokaként jelölte meg.

Tíz maszkos, egyenruhába öltözött harcos állt Dzsabaliában, a megölt férfi szülővárosában, a sátor mellett, és üdvözölte a gyászolókat. Az ünnepség a vezető Hamász parancsnokok számára tartott ceremóniáknak megfelelően zajlott. Batsh nagy szerepet játszott a Hamász azon törekvéseiben, hogy javítson rakétái pontosságán és drón fejlesztésében. A Hamász számos gázai fiatalt küldött műszaki képzésre Malajziába.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat