HunHír.info

2018. Ígéret hava 27. nap, Ede napja.

Befejeződött a hazafiak akciója a francia Alapokban

2018. április 22. 19:06
Hunhír.info

europe.jpgBefejeződött a "szélsőjobboldali" aktivisták akciója vasárnap délután a francia Alapokban. A francia-olasz határon lévő Échelle-hágót az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű francia szélsőjobboldali szervezet mintegy száz aktivistája előző nap torlaszolta el, azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Romain Espino, a GI egyik szóvivője a francia sajtónak elmondta, hogy a táborhelyet felszámolták és valamennyi aktivista leereszkedett a francia oldalra. A csoport elismerte, hogy az egynapos akció során nem találkozott migránsokkal, de az akciót ettől függetlenül sikeresnek tekinti, "mert sikerült a média és a politika figyelmét ráirányítani az Échelle-hágóra" - mondta a szóvivő, aki szerint az akcióval párhuzamosan a GI-aktivisták Olaszországban szórólapokon tájékoztatták az embereket a hágó lezárásáról, és "ott találkoztak egy csoport illegális bevándorlóval, akiknek szóltak, hogy a határ le van zárva".

Az Indentitárius Nemzedék aktivistái jelezték, hogy a jövő héten folytatják a "járőrözést" az illegális bevándorlók általuk ismert útvonalain a francia Alapokban.

A többségében franciákból álló mintegy százfős csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.

Az aktivisták szombaton hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból "jelképes határt" húztak fel, hogy jelezzék az esetleges bevándorlóknak, hogy "a határ zárva, és haza kell térniük".

A hegyoldalon egy óriás transzparenst feszítettek ki, amelyen vörös alapon fehér betűkkel ez az üzenet olvasható angolul. Ha a migránsok mégis át akarnak kelni, "hívni fogjuk a csendőrséget.( ...) Azután az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát" - jelentette ki Romain Espino.

"Meg kell magyarázni az esetleges bevándorlóknak, hogy az az embertelenség, ha elhitetik a Földközi-tengeren vagy a behavazott Alpokon átkelő emberekkel, hogy ezek az útvonalak egyáltalán nem veszélyesek. Ez nem igaz" - jelentette ki Romain Espino. "Nem fogják megtalálni Eldorádót, ez erkölcstelen. Ennek a franciák fizetik meg az árát" - tette hozzá.

Az 1762 méter magasan fekvő Échelle-hágó hat kilométerre fekszik az olasz határtól.

Hautes-Alpes megyébe egyre több fiatal érkezik, főként Guineából és Elefántcsontpartról. A francia hatóságok szerint 315 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Olaszországba 2016-ban, 2017-ben pedig 1900-at.

A francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás - közölte péntek este Gérard Collomb francia belügyminiszter, emlékeztetve, hogy 50 ezer embert fordítottak vissza 2017-ben a francia-olasz határszakaszon. Arra is emlékeztetett, hogy a terrorfenyegetettség miatt a 2015. november 13-i párizsi merényletsorozat éjszakáján visszaállított határellenőrzést április 30-án további hat hónappal meghosszabbítja Franciaország.

A 2012-ben alapított Identitárius Nemzedék 2017 júliusában Defend Europe (Védjük meg Európát) kampánya keretében kibérelte a C-Star nevű hajót, hogy elriassza a civil szervezeteket segítségnyújtástól a tengeren átkelő bevándorlóknak és menekülteknek. A mozgalom kedveli a nagy médiavisszhangot kiváltó akciókat, 2016 szeptemberében például falat emeltek Montpellier-ben egy befogadó központnak szánt épület bejárata előtt.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat