HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Mi természetesen a konföderációt támogatjuk... Most, Európában...

2018. április 21. 17:44
Hunhír.info

deli-allamok.jpgEurópa közös identitása az alapjogok és az emberi jogok tiszteletben tartására épülő liberális demokrácián alapul – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének az unió jövőjéről folytatott vitájában.

Macron hangsúlyozta, hogy Európát a liberális úton kell tartani, nem szabad hagyni, hogy az unió más irányt v egyen, meg kell akadályozni a tekintélyelvűség jelentette veszélyt, amelyek lebontanák, gyengítenék a demokráciát

Azt a demokráciát, amely megvédi az embereket, valamint garantálja az egyenlőséget.

A közmegegyezés szerint az uniónak nincs szuverenitása

Tóth Norbert nemzetközi jogász a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában elmondta: ez volt az Európa jövőjéről szervezett európai parlamenti plenáris ülés előtt zajló vitasorozat negyedik állomása.

Az Európai Parlament eddig meghallgatta az ír, a portugál és a horvát miniszterelnököt, negyedikként pedig a francia elnök került sorra – közölte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója.

A liberális demokrácia Macron olvasatában azt jelenti, hogy egy erőteljes föderális irányba kell elvinni az európai integrációt, ennek kapcsán beszélt az európai szuverenitásról is – mondta a szakértő.

A közmegegyezés szerint az Európai Uniónak nincsen szuverenitása, ugyanakkor vannak olyan intézmények, mint az Európai Parlament, amelynek vannak a szuverenitásra utaló jegyei – fűzte hozzá.

Tóth Norbert szerint nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a francia köztársasági elnök az Európai Parlament előtt mondta el a beszédét. Az Alapjogokért Központ kutatója megjegyezte: az európai parlamenti képviselők többsége az európai integráció föderalista vonalát támogatja.

Macron beszédében utalt arra, hogy megosztottság jellemzi Európát, amit a Brexit felerősített. Fogalmazása szerint egyfajta „polgárháborús helyzet” alakult ki, mert a nemzeti egoizmus és az illiberális hatás egyre erősödik Európa-szerte.

Tóth Norbert azt mondta: egyértelmű a párhuzam a 19. századi, amerikai polgárháborúval. „Macron ezt a történeti példát próbálja meg a 21. századi európai vitákra ráhúzni” – vélekedett a szakértő.

híradó.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat