HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

A kutya szerbek most a magyar iskolásokat verték pofon - de példaértékű a kapcsolat, ugye?

2018. március 26. 04:35
Hunhír.info

delvideki-holokauszt-akasztas250.jpgSzeptembertől csak Szerbiába és a Boszniai Szerb Köztársaságba lehet osztálykirándulásokat szervezni, és ezek az utak a jövőben olcsóbbak lesznek - írja a Délhír. A lap arról számol be, hogy Vesna Nedejković, az Oktatási Minisztérium illetékese a belgrádi közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott, hogy már készül egy új tiltó és korlátozó rendelet az osztálykirándulásokra vonatkozóan, ami a következő iskolaévtől, azaz szeptembertől lép majd érvénybe.

Magyar Menedék - Grandpierre

Ebben pontosan meg lesz határozva a diákok kora szerint, hogy Szerbia melyik részére utazhatnak, és ott milyen helyeken szállhatnak meg. Nedeljković szerint a változtatás azért fontos, mert így a diákok először saját országukat ismerhetik és szerethetik meg.

A tervezett intézkedés, amellett, hogy korrupcióra adhat okot a turisztikai célpontok és szálláshelyek szabályozásával, diszkriminálja és sérti az összes szerbiai nemzeti kisebbséget, így a délvidéki magyarságot is.

Délvidéken jelenleg is nyolc olyan általános iskola működik, ahol kizárólag magyar tannyelvű osztályokban tanulnak, de ezentúl ezeknek a gyerekeknek nem lesz lehetőségük osztálykirándulás keretein belül ellátogatni a történelmi jelentőségű magyar helyekre, városokba.

A lap emlékeztet, hogy Szerbia köztársasági oktatási államtitkárát Vicsek Annamáriának hívják, míg a tartományi oktatási titkárságot Nyilas Mihály vezeti, így remélik, hogy a VMSZ politikusai túllépnek szervilis politikájukon és a saját szavazóikat képviselve felemelik majd szavukat és tiltakozni fognak a javaslat ellen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat